FOTO Maternitatea Mangalia a pășit în secolul XXI – are masă de resuscitare şi incubator performant

Salvati Copiii_Dotare Neonatologie spital Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia a primit aparatură medicală performantă în valoare de 9.000 de euro, care a fost donată Secţiei de Neonatologie de către Organizaţia Salvaţi Copiii România. Cu această ocazie, joi, 22 iunie, la Clubul Nautic din Portul Turistic Mangalia, a avut loc o conferinţă de presă prilejuită de semnarea contractului de donaţie.

 

La eveniment, au participat primarul Radu Cristian, ambasadorul ONG-ului, Amalia Năstase, preşedintele executiv Salvaţi Copiii, Gabriela Alexandrescu, preşedintele filialei Constanţa, Carmen Faliboga, precum şi reprezentanţii conducerii Spitalului Municipal Mangalia și medicii care urmează să folosească noua aparatură au apreciat utilitatea acesteia în tratarea nou-nascutilor prematur.

“Salvarea unui prematur este o minune. Această masă radiantă este ca un incubator deschis, care poate asigura temperatura pe toată durata reanimării şi oxigenul necesar, factori esenţiali pentru supravieţuirea unui nou-născut”, a declarat medicul Carmen Florea.

La rândul său, edilul Radu Cristian a menţionat că cele mai bune investiţii sunt în educaţie şi sănătate.

“Spitalul Municipal reprezintă un pilon important în zona de sud a litoralului prin serviciile medicale oferite pentru că deserveşte atât turiştii, cât şi localnicii”, a precizat primarul Mangaliei.

Amalia Năstase a amintit cât de mult contează ca medicii să fie sprijiniţi în munca lor şi de autorităţile locale, iar maternităţile să fie dotate cu aparatură medicală necesară salvării prematurilor.

Dotarea Maternităţii Mangalia face parte din programul Organizaţiei Salvaţi Copiii şi anume acela de combatere a mortalităţii infantile din România. Este cea de-a doua dotare pe care organizația o face în această unitate medicală. La sfârşitul anului 2016, nou-născuții prematur au primit o șansă în plus la viață, după ce Simona Halep, ambasador al Salvați Copiii, a donat maternității un incubator performant de terapie intensivă.
În acelaşi an, maternitatea din Mangalia a asigurat asistență medicală pentru 150 de nașteri, dar cazurile grave au fost transferate la Constanța, unde exista aparatură medicală adecvată îngrijirii. În întreg județul, rata mortalității infantile a fost, în 2015, de 10,2 la mia de copii născuți vii, sensibil mai ridicată față de media pe țară, de 8 la mie, rată care poziționează România pe primul loc din Uniunea Europeană.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*