FOTO Mărirea suprafeței unui loc de joacă din zona Tic Tac, pe lista de proiecte aprobate în cadrul campaniei „Tu decizi pentru Constanța”

Mărirea suprafeței unui loc de joacă din zona Tic Tac. FOTO: Mihaela Mirea

Un loc de joacă supraaglomerat, care deservește zeci de blocuri de locuințe din zona Tic Tac, ar putea fi mărit în urma unui proiect depus în cadrul campaniei „Tu decizi pentru Constanța”. Proiectul poate fi consultat pe pagina Primăriei Constanța, https://tudecizi.primaria-constanta.ro/proiect/marire-loc-de-joaca-zona-tic-tac, iar pentru realizarea acestuia este nevoie de votul constănțenilor, ce poate fi dat în perioada 07 noiembrie – 04 decembrie.

Astfel, în zona Tic Tac, în spatele Grădiniței nr 14 „Căsuța de turta dulce”, există în momentul de față un loc de joacă ce are o suprafață de aproximativ 12 metri lungime și 13 metri lățime, cu doar patru elemente de joacă.

„Este singurul loc de joacă într-o zonă aglomerată de blocuri de 4 și 10 etaje. Singurul pe o raza de aproximativ 2 kilometri. Foarte des, acest loc de joacă este supraaglomerat, fiind total insuficient pentru numărul mare de copii din zona. Mulți părinți aleg să plece foarte repede înapoi acasă cu copiii, spre nemulțumirea acestora”, spune inițiatoarea proiectului, Mihaela Mirea.

Ea susține că a identificat astfel necesitatea unui loc de joacă mult mai mare, cu mult mai multe elemente de joacă, cu siguranța crescută pentru copii și părinți. De asemenea, prin implementarea proiectului, mult mai mulți copii și părinți din zonă se pot bucura de activitate recreativă în aer liber fără a fi nevoiți să parcurgă distanțe mari pentru a găsi un loc de joacă decent.

„Astfel, propun mărirea locului de joacă existent pe terenul imediat învecinat, cu lungimea de 24,5 metri și lățimea de 13,2 metri, teren care în momentul de față este pârloagă. Acest teren, care este chiar un pericol pentru copii, prin iarba crescuta, gropi, pietre, diferite animale și gânganii, va deveni parte integrantă din joaca copiilor, având elemente specifice de siguranţă”, a mai precizat Mihaela Mirea.

Valoarea propusă pentru implementarea acestui proiect este de 250.000 de lei, iar perioada de realizare a fost estimată la șase luni. Beneficiarii direcți sunt copiii și părinții din Zona Tomis Nord, zona Tic Tac, dar și ceilalți locuitori ai Constanței.

Peste 50 de proiecte pentru dezvoltarea orașului au fost depuse în cadrul campaniei „Tu decizi pentru Constanța”, termenul limită pentru înscriere fiind 16 octombrie. Suma totală alocată de la bugetul local este de cinci milioane de lei/ an, iar un proiect propus trebuie să se încadreze în suma de 500.000 de lei, inclusiv TVA.

O comisie de evaluare și monitorizare, din care fac parte reprezentanți cu putere de decizie din cadrul aparatului de specialitate al primarului sau instituțiilor subordonate Consiliului Local al municipiului Constanța, reprezentanți ai Consiliului Local al municipiului Constanța și reprezentanți ai societății civile va stabili eligibilitatea proiectelor.

Până pe data de 04 noiembrie se derulează etapa de analiză a proiectelor, care conține mai mulți pași:

  • 17 octombrie – 30 octombrie – Evaluarea proiectelor de către Comisia special creată în vederea stabilirii eligibilității;
  • 31 octombrie – Afișarea listei cu proiectele eligibile (proiectele vor fi afișate public pe platformă gradual în timpul acestei etape, nu toate în același timp);
  • 31 octombrie – Afișarea listei cu proiectele respinse (proiectele vor fi afișate public pe platformă gradual în timpul acestei etape, nu toate în același timp);
  • 01 noiembrie – 03 noiembrie – Depunerea și analiza contestațiilor;
  • 04 noiembrie – Afișarea listei finale de proiecte eligibile.

Etapa de vot va avea loc în perioada 07 noiembrie – 04 decembrie, iar pe 13 decembrie vor fi afișate proiectele câștigătoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*