FOTO Marinarii militari sunt pregătiți pentru Exercițiul multinațional „Ariadne 20”

Marinarii militari sunt pregătiți pentru Exercițiul multinațional „Ariadne 20” FOTO: Forțele Navale
Marinarii militari sunt pregătiți pentru Exercițiul multinațional „Ariadne 20” FOTO: Forțele Navale

Nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a fost evaluată, în perioada 27 – 28 mai, de către reprezentanții Centrului de Instruire, Simulare şi Evaluare (CISE), care au certificat nava și echipajul pentru participarea la Exercițiul multinațional de luptă contra minelor „Ariadne 20”.

Procedura de verificare a operabilității navei și a capabilității echipajului a fost efectuată atât în mod static la cheu, cât și în mod dinamic pe mare.

„Evaluarea navei militare aflate în subordinea Direcției Hidrografice Maritime a prevăzut o serie importantă de aspecte care asigură funcționarea și siguranța la bord, precum verificarea sistemelor de navigație, de comunicații și de cercetare și realizarea exercițiilor de luptă împotriva incendiilor, de abandon al navei și de salvare a unui om căzut la apă”, au transmis reprezentanții Forțelor Navale.

Pentru participarea la misiunea internațională, planificată să se desfășoare în a doua jumătate a lunii iunie, în Marea Mediterană, la bordul navei maritime hidrografice este ambarcată și o echipă de scafandri de luptă împotriva dispozitivelor explozive (EOD), care, cu sprijinul tehnicii specifice, va executa activități de căutare și de anihilare a minelor marine.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*