FOTO Majoritatea unităţilor de învățământ din județul Constanța își vor redeschide, luni, porțile în scenariul verde sau galben

Elevii vor merge fizic la școală în funcție de gradul de vaccinare al cadrelor didactice

Astăzi a fost votată Hotărârea nr. 5 a CJSU, care prevede aprobarea propunerilor privind scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județul Constanța.

Potrivit Prefecturii Constanța, la acest moment, situația este următoarea: 247 de unități de învățământ vor funcționa în scenariul verde, 254 în scenariul galben, două în scenariul roșu, șapte în online – clădiri în reabilitare sau fără aviz ISU, și șase cu activitatea suspendată.

  • Scenariul verde (1) prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
  • Scenariul Galben (2) prevede participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a și a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, în timp ce elevii din celelalte clase/ ani de studiu vor participa în continuare la cursuri în sistem online;
  • Scenariul Roșu (3) prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, în timp ce restul elevilor vor participa la cursuri online.

Scenariul de funcționare al fiecărei unități de învățământ se va actualiza pe parcursul anului școlar, în funcție de evoluția epidemiologică.

Până la data de 08 februarie, conducerile unităților de învățământ/ unităților conexe din județul Constanța vor desemna un responsabil, dintre angajații proprii, cu atribuții de coordonare a activităților de prevenire a infecției cu SARS-Cov-2, care va fi în permanentă legătură cu personalul medico-sanitar, cu reprezentanții Inspectoratului Şcolar Județean Constanța, Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța, precum și ai autorităților administrației publice locale.

Atașat veți regăsi toate unitățile de învățământ și scenariul după care vor funcționa:

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*