FOTO Luna Boutique Fitness, alegerea perfectă pentru atingerea unui stil de viață sănătos

Dani Grigore. FOTO Luna Boutique Fitness

Încă din cele mai vechi timpuri, omul a fost preocupat de modul în care arată, în care se simte, de cum gândește. Într-una dintre Satirele sale, poetul roman Iuvenal folosea expresia „orandum est ut sit mens sana in corpore sano, cu referire la ceea ce un om ar trebui să ceară zeilor pentru a avea o viață împlinită („roagă-i să-ți dea o minte sănătoasă într-un corp sănătos”). În timp, expresia lui Iuvenal a devenit proverbială și subliniază importanța unui raport echilibrat între minte și corpul uman. Un raport care nu poate fi atins decât printr-un mod de viață sănătos, echilibrat și care implică voință și disciplină.

În societatea contemporană, în care totul se petrece la viteză maximă, cei mai mulți caută soluții „miraculoase”, care să dea rezultate rapide și, dacă se poate, cu efort cât mai mic. Însă aceste „soluții”, care pot da unele rezultate pe termen scurt, nu vor aduce în viața noastră echilibrul pe care îl căutăm, iar stilul de viață dezordonat va reveni și, odată cu el, starea de oboseală fizică și mentală, care vine la pachet cu toate celelalte „beneficii”: deprimare, anxietate și vulnerabilitate în fața bolilor de tot felul.

Există, însă, și vești bune! Un stil de viață sănătos poate fi atins mult mai ușor decât ne închipuim și necesită mici schimbări în rutina zilnică, care ne pot îmbunătăți calitatea vieții într-un mod radical. Pentru a atinge acest deziderat, cei mai mulți dintre noi au nevoie de îndrumare. Iar pentru constănțeni, vestea cu adevărat bună este că există un astfel de loc, în care putem găsi îndrumare, iar acest loc este LUNA BOUTIQUE FITNESS.

Un concept născut din ambiția și perseverența dovedite în cei 16 ani de activitate în domeniu a fondatorului LUNA BOUTIQUE FITNESS, Daniel Grigore. Alături de psiho-terapeutul Nela Pricop, cea care îi este alături și în viața de zi cu zi (Luna fiind numele fetiței pe care cei doi o au!), Dani Grigore a gândit această sală de fitness din Constanța ca pe o afacere care să-i ajute pe cei care îi calcă pragul să-și găsească echilibrul.

„Când privesc în urmă, mă gândesc cât de repede au trecut acești ani și câte sacrificii am făcut ca să pot dezvolta totul în jurul numelui meu. Dacă nu exista pasiune, nu ajungeam să fiu un exemplu bun de urmat. Clubul LUNA a fost dezvoltat pe baza cunoștințelor mele și ale soției, Nela Pricop, psiho-nutriționist. Obiectivul a fost să aducem totul sub un singur acoperiș, un bistro cu mâncare sănătoasă, un cabinet în care Nela să-și desfășoare activitatea, un program de transformare dedicat adulților, dar și copiilor. Dorim să ajutăm și o facem înainte de a ne gândi la partea financiară, credem că trebuie să împărtășim toate cunoștințele noastre, nu să păstram doar pentru noi.

Altfel, nu putem face din Constanța un oraș mai sănătos.Acesta sunt eu. Cum spunea mama, am facut Rai cu ce am avut. Tot ea mă întreba în urmă cu 10 ani ce face un instructor fitness și dacă această meserie îmi va asigura un salariu bun pentru a-mi întreține viitoarea familie. Astăzi, mama este colega mea, iar locul unde ne aflăm se numește Luna, numele fetei mele. Se pare că pasiunea îmi este cariera, iar cariera, pasiune. Viața mea se rezumă la stilul de viață ales în urmă cu 16 ani”, mărturisește Dani Grigore.

El a mai povestit când a început această pasiune pentru fitness.

“Luna Boutique Fitness a fost înființat pe 4 martie 2019, fix cu șapte zile înainte să fie declarată pandemia în Romania, mai exact când am împlinit 32 de ani. Povestea și pasiunea mea pentru fitness au început în anul 2007, după al doilea accident de motocicletă, iar meseria ca instructor de fitness am început-o în 2011 la Pure Fitness. După accidentul în care am stat în comă 6 zile, consider că ce am trăit de atunci până acum este un bonus. Nu pot să-mi doresc mai mult, nu am nevoie de mai mult, orice obiectiv material și afacere vine la pachet cu timp mai puțin petrecut alături de familie și responsabilități mari”, a mai declarat Dani Grigore.

Locația în care se află LUNA BOUTIQUE FITNESS, situată în centrul Constanței, este recent renovată, totul fiind conceput și gândit pe o suprafață utilă de 700 metri pătrați, pentru nevoile clienților și serviciile pe care le oferă specialiștii sălii de fitness, cu accent pe calitatea serviciilor, nu pe cantitate. O clădire pe patru etaje, la fiecare nivel existând facilități dedicate în funcție de specificitatea fiecărui grup de training. Astfel, la subsolul cladirii se afla bucătăria care servește drept punct de lucru pentru Luna Bistro, „sora” mai mică a Lunei Boutique Fitness. La parter, este amenajat cabinetul psiho-nutriționistei Nela Pricop, dar și recepția, barul și cafeneaua, precum și o grădină interioară, toate deservind nevoile clienților.

La primul etaj, este amenajată și complet utilată “SALA MOTOARE”, unde au loc ședințele de antrenament pentru cycling, rowing, yoga și pilates.

„Înainte de toate, cei care apelează la noi trebuie să înțeleagă că nu facem minuni, noi doar muncim și aplicăm ce am învățat în cei 13 ani de experiență”, spune Dani Grigore, care împreună cu echipa sa a dezvoltat două programe de antrenament, unul dedicat adulților, celălalt copiilor, sub denumirea generică de „2511 Experience”.

„Avem două programe de transformare corporală, unul dedicat persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15-55 de ani, iar al doilea dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 9-15 ani. Ambele programe includ antrenamente de grup, plan alimentar personalizat/general, evaluare corporală și monitorizare pe perioada colaborării, de către mine sau Nela Pricop, soția mea, care este psiho-nutriționist. Cine alege să colaboreze vine pentru un obiectiv, nu pentru a participa ocazional la antrenamente. Vrem să ajutăm clienții să-și schimbe stilul de viață, aceasta fiind și filozofia ce stă la baza mesajului pe care dorim să-l transmitem, și anume: Constanța mai sănătoasă”, spune Dani Grigore.

Group Training-ul 2511 ADULȚI este dedicat persoanelor care doresc să slăbească, să dezvolte masă musculară, dar este recomandat și celor care doresc să practice mișcarea pentru întreținere. Toți cei care ajung pe mâinile echipei de traineri personali de la LUNA BOUTIQUE FITNESS nu sunt doar clienți, ci parteneri pe acest drum al împlinirii personale, Dani Grigore fiind de părere că, în primul rând, este necesar să cunoști și să înțelegi omul care apelează la ajutorul tău, stilul său de viață, înainte de a-i propune un program care să-l îndrume către un stil de viață sănătos.

„În urma ședinței pe care o avem cu clienții care doresc pachetul complet, stabilim de la început obiectul, iar în funcție de acesta, pe baza unor răspunsuri pe care le primim, ne dăm seama de profilul clientului. Toate răspunsurile ne ajută să pregătim planul alimentar și numărul de ședințe pe săptămână. Nu ne abatem de la piramida de bază a alimentației, nu suntem de acord cu dietele de înfometare, dar nici cu rezultatele rapide. Tuturor le recomandăm o abordare pe termen lung, de minim trei luni, timp în care vor putea face schimbări majore în alimentație, mișcare, hidratare și odihnă”, explică antrenorul personal constănțean.

Clienții care doresc un program personalizat de transformare pot apela la echipa LUNA BOUTIQUE FITNESS, din care mai fac parte alți trei instructori cu mare experiență: Alina Petcu, Adriana Moiseiu și Vali Toma.

„De la bun început, le-am spus că vreau să am oameni buni în echipa mea, și nu instructori buni. Dintr-un instructor bun nu pot face un om bun, dar dintr-un om bun pot face un instructor bun. Echipa LUNA BOUTIQUE FITNESS este formată din patru instructori, aceași cu care am început în urmă cu 3 ani. Adriana Moiseiu este fosta mea colegă, de la primul club, prima angajată și una din cele mai bune instructoare de grup fitness din Constanța, care are o experiență mai mare ca mine în acest domeniu. A doua antrenoare pe care am angajat-o este Alina Petcu, chiar am fost surprins de forma ei fizică și de modul în care se implică în dezvoltarea clubului. Al treilea coleg angajat este Vali Toma, ciclist amator, cu o condiție fizică perfectă, care a câștigat multe concursuri de cycling”, a punctat Dani Grigore.

Grupele de lucru sunt formate din maxim 10 membri, fiecare client având la dispoziție un perimetru de 10 metri pătrați. Programul este dedicat persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 55 de ani, fiecare categorie de vârstă având dedicată o grupă specifică (grupele pot fi mixte, de băieți, de fete și de adolescenți). Contractul se poate semna pe o perioadă de o lună (8 sau 12 antrenamente, care nu se repetă), trei luni sau un an, iar cei care doresc să se familiarizeze cu atmosfera locului sunt invitați la un antrenament gratuit, cu programare prealabilă.

„Un program la care noi ținem foarte mult este cel dedicat copiilor, început în 2019, anul în care s-a născut fetița noastră, Luna. Denumit inițial Group Training Kids, a devenit 2511 KIDS, după ziua și luna de naștere a Lunei. 2511 KIDS este un program de transformare dedicat copiilor, program de slăbit pentru copii care a apărut în urma cererilor venite din partea părinților și a numărului tot mai mare de copii cu o greutate peste medie, care le poate afecta sănătatea și mai târziu integrarea în societate”, spune Dani Grigore.

Fiind vorba despre lucrul cu copiii, există reguli foarte bine puse la punct, astfel încât fiecare copil să se simtă în largul său și să fie motivat pentru a-și atinge obiectivele în cadrul acestui program de slăbit pentru copii.

„Datorită regulilor impuse și respectate de către toți copiii, în cadrul comunității nu acceptam bullying-ul. Nu suntem de acord și nu tolerăm ca un copil să fie subiectul unei hărțuiri verbale. În spatele fiecărui kilogram în plus sau al unui complex bazat pe procentul de grăsime, există o problemă pe care trebuie să o rezolvăm, nu să o arătăm cu degetul. Prin urmare, tratăm fiecare copil așa cum ne-ar placea să fie tratați și copiii noștri”, a dorit să sublinieze Dani Grigore.

La etajul al doilea se găsesc vestiarele, separat fete și băieți. Clienții au la dispoziție, gratuit, prosoape mari, medii și mici, iar doamnele și domnișoarele găsesc, pe o măsuță instalată special în fața oglinzii, parfumuri, demachiante, creme de corp, absorbante, tampoane, dischete demachiante, clame de păr și aparatură pentru îngrijirea părului. Nici domnii nu sunt neglijați, având la dispoziție parfumuri, creme de par și aftershave-uri. Pentru utilizarea vestiarelor nu se percepe nicio taxă și, mai mult, fiind un club cu circuit închis, gazdele răspund pentru eventualele pierderi.

La etajul 3, se afla “Camera de control”, rezervată claselor de forță, mobilitate, circuite și antrenamente cu greutatea corpului. Este opusul clasei de la etajul 1. La LUNA BOUTIQUE FITNESS se pot face antrenament HIIT (High Intensity Interval Training) sau group training.

În fine, la ultimul etaj se află terasa, sub numele de “ROOFTOP GYM”. Aici au loc antrenamentele claselor de yoga, fitheri și circuitele cu gantere, când vremea și condițiile meteo permit acest lucru.

Pentru a concluziona, LUNA BOUTIQUE FITNESS poate reprezenta o soluție, pentru oricine își dorește să aducă o schimbare în bine a propriului stil de viață. Un stil de viață sănătos, care aduce „la pachet” toate beneficiile sale: previne îmbolnăvirea și apariția unor boli, asigură economii pe termen lung în bugetul propriu (costul abonamentului este, fără dubiu, mai mic decât cheltuielile ulterioare, în cazul apariției unor probleme de sănătate), prelungește durata de viață și, nu în ultimul rând, ajută la o viață socială activă și la lărgirea cercului de cunoștințe și prieteni.

Clădirea LUNA BOUTIQUE FITNESS se află situată pe strada Ilarie Voronca, nr.8, Constanța (zona Tomis Mall). Pentru orice detalii și informații, puteți apela numărul de telefon (004)0749265429 sau puteți scrie pe adresa de e-mail: lunaboutiquefitness@gmail.com.

Deasemenea, pentru noutăți cu privire la activitatea sălii de fitness puteți accesa site-ul https://lunaboutiquefitness.ro sau puteți vizita pagina de Facebook: www.facebook.com/lunaboutiquefitness.constanta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*