FOTO În timp ce unii constănțeni doar se plâng pe Facebook, alții sesizează Poliția Locală, iar oamenii legii pot lua astfel măsuri

Parcarea mașinilor în Parcul Tăbăcărie i-a costat scump pe unii constănțeni. FOTO DGPL Constanța

Mulți se plâng că autoritățile nu se implică și nu iau măsuri împotriva celor ce încalcă legea, dar nu mișcă nici un deget în a le ajuta. Se mulțumesc să posteze în mediul online și au pretenția ca polițiștii să știe tot ceea ce se întâmplă, ca și cum ar avea un glob de cristal în buzunar. În schimb, sunt și cetățeni care își rup câteva minute din timpul lor pentru a face o sesizare.

În cursul zilei de duminică 15 aprilie, în urma unor sesizări sau a propriilor constatări, polițiștii locali constănțeni au aplicat mai multe amenzi contravenționale. S-au dat pentru cei care au făcut mizerie, pentru cei care au parcat pe spațiul verde în Parcul Tăbăcărie sau pentru cei ce vindeau flori la porțile cimitirelor.

Pentru nesimțire, respectiv art. 5, punctul 4 din HCLM 184/2013 – aruncarea de hârtii, coji de semințe, resturi de țigări au fost cele mai multe sancțiuni. S-au dat trei amenzi de 400 de lei și una de 200 de lei în Parcul Tăbăcărie, una de 400 de lei pe bulevardul Aurel Vlaicu în zona Petrom, una de 400 de lei pe Aleea Umanității și alte trei de 200 de lei pe strada Dezrobirii, în zona Școlii de Maiștri Militari. Au primit amenzi și cei care au fost prinși consumând băuturi alcoolice pe strada Făt Frumos, două de 100 de lei și una de 300 lei.

În Parcul Tăbăcărie, polițiștii locali i-au sancționat și pe cei care au intrat cu mașinile pe aleile pietonale și pe spațiul verde. Aici s-au aplicat patru amenzi de 300 de lei și una de 400 de lei.

Echipajele Direcției Generale a Poliției Locale Constanța au aplicat patru sancțiuni de 400 de lei fiecare, pentru depozitarea pe domeniul public a mărfurilor, ambalaje, materiale, respectiv  la intersecția străzilor I.L. Caragiale cu Theodor Burada.

Nu au fost iertate nici florăresele care au profitat de ziua de sărbătoare și au luat cu asalt cimitirele. S-au dat 14 sancțiuni, dintre care 12 de câte 500 de lei și doiă avertismente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*