FOTO În doar doi ani de la înființare, Clubul Sportiv Medgidia a reușit, prin efortul sportivilor și al antrenorilor și susținerea Primăriei și Consiliului Local, să se afirme și să câștige competiții

Sportivii din cadrul CS Medgidia au reușit să obțină rezultate foarte bune, într-un timp scurt. FOTO CS Medgidia

Clubul Sportiv Medgidia, structură sportivă înființată prin Hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Medgidia, este înregistrat la  Ministerul Tineretului și Sportului din anul 2017, cu un număr de 22 secții sportive, dintre care 13 secții cu activitate curentă: fotbal, handbal, volei, box, lupte, judo, kempo, kick boxing, șah, natație, baschet și scandenberg, sportul pentru toți.

Anul 2019 a fost unul încununat de succese pentru sportivi și antrenorii din Medgidia. În această perioadă s-au aflat în pregătire sportivă un număr de peste 500 de sportivi, iar porțile sunt deschise pentru toți copiii orașului.  Clubul Sportiv administrează bazele sportive aflate în patrimoniul Municipiului Medgidia, primite spre administrare și folosință gratuită.

Întreținerea, modernizarea și dezvoltarea bazelor sportive, au constituit un obiectiv important în strategia Clubului în această perioadă.

Obiectivul pentru primul an de activitate (2017-2018) al Echipei de Fotbal seniori, antrenor Aurelian Despa,  a fost promovarea din Ligă a IV-a în Ligă a III-a a Campionatului Național de Fotbal, ceea ce s-a și întâmplat. Din echipa de fotbal seniori, s-au remarcat Valentin Dumitrică – portar și Ionuț Florea, sportivi selecționați în Lotul Național de Fotbal Beach.

În cadrul Secției Fotbal, în acest an, s-a înființat „Centrul de Copii și Juniori“,  unde activează cinci grupe, coordonate de antrenorul Aurel Despa. De asemenea, clubul s-a înscris cu o echipă în Campionatul Național de fotbal, în Ligă a VI-a.

Obiectivul pentru anul 2018 – 2019 al Echipei de Volei senioare, antrenor Florin Voinea, a fost promovarea în prima ligă – Divizia A1 a Campionatului Național de Volei Feminin, obiectiv îndeplinit. Mihaela Albu a fost sportiva selecționată în Lotul Național de Volei feminin.

În campionatul de Beachvolei „Medgidia Open 2019”, Ediția a-II-a, au participat 16 echipe, din țara și din afară țării, sponsori fiind Primăria Municipiului Medgidia și Superbet, sportivele din cadrul CS Medgidia clasându-se în prima jumătate a clasamentului.

Grupele de Volei, Speranțe și Cadete, antrenate de Gheorghe Iordache și Lenuța Iordache, au ajuns în fazele semifinale ale Campionatelor Naționale.

În ceea ce privește echipa de Handbal seniori, condusă de antrenorii Ionuț Deli – Iorga și Adrian Georgescu, și-a propus pentru anul sportiv 2019- 2020, promovarea în prima ligă, a Campionatul Național de Handbal Masculin. Antrenorii echipei CS Medgidia sunt și antrenorii Lotului Național de Handbalbeach feminin.

În cadrul Secției de Handbal, din anul 2019 a luat ființă și Grupa de handbal feminin, antrenată de Nicolae Ciorbă.

Sportivii din Medgidia au participat la competiții la cel mai înalt nivel:

  • campionate europene la de Kempo și Kickboxing,
  • campionatele naționale  de Lupte, Box, și Kickboxing. La acestea două din urmă, sportiva CS Medgidia, Amalia Maria Niță a obținut locul I la Campionatul Național de Cadete și este convocată la Lotul Național, iar Omer Gianer Curt a obținut locul II la Campionatul Național de Juniori și este convocat la Lotul Național
  • competiții județene,

Clubul Sportiv Medgidia a ajuns la toate aceste performanțe într-o perioadă foarte scurtă, de doar 2 ani și jumătate, de la înființare.

În cursul anului 2019, la Medgidia, a fost organizată faza finală a Campionatului Național de lupte greco-romane și lupte libere, la juniori, unde au participat aproximativ 1.000 de sportivi. Din echipa Medgidiei, a fost convocată la Lotul Național, la categoria 40 kg, născută în anul 2009, sportiva Alexia Spînu.

La categoria 11 ani la natație, Mihaela Munteanu este clasată pe locul II la nivel național, în statistica Ligii Performanței în Natație.

La baschet, sunt trei grupe de copii și o echipă de seniori, care debutează în Campionatul Județean de Seniori, echipe antrenate de Alexandru Anton și Valerio-Milan Cristea.

Tot în cursul anului 2019, Primăria și Consiliul Local Medgidia au amenajat un teren de tenis în vederea activării Secției de tenis și au făcut investiții într-un parc auto, propriu, prin achiziționarea unui Autocar MAN de 52 locuri, două autoturisme Mercedes VITO de 8+1 locuri și un Microbuz Toyota de 20+1 locuri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*