FOTO Gardul terenului de sport din curtea școlii din Mihai Viteazu a fost reparat. Viceprimarul Adrian Costache: „Era foarte degradat și reprezenta un pericol de accidentare pentru elevi”

Adrian Costache, viceprimarul din Mihai Viteazu. FOTO Liliana Boioglu
Adrian Costache, viceprimarul din Mihai Viteazu. FOTO Liliana Boioglu

Gardul care împrejmuiește terenul de sport din curte școlii gimnaziale din comuna Mihai Viteazu a fost reparat, astfel încât elevii care desfășoară acolo orele de educație fizică să nu fie expuși niciunui pericol, după cum a declarat, pentru CTnews, viceprimarul cu atribuții de primar al localității, Adrian Costache.

„Am făcut investiția de reparare pentru că acele garduri metalice erau rupte și reprezenta un pericol pentru elevi să se accidenteze și a trebuit să facem reparațiile necesare. Am schimbat panourile de plasă metalică, s-au schimbat plasele de protecție din spatele porților de handbal/fotbal”, a explicat Costache.

Investiția, făcută din bugetul local, nu a fost una de anvergură, spune viceprimarul, însă era absolut necesară. A fost nevoie de aproximativ 25.000 de lei și patru zile pentru refacerea întregului gard care împrejmuiește terenul de sport al școlii gimnaziale din Mihai Viteazul, teren de care beneficiază circa 400 de elevi care învață la această școală.

„Investiția, chiar dacă foarte mică, a fost benefică fiindcă acel gard era foarte degradat și, așa cum am spus, putea reprezenta un pericol pentru elevii care își desfășurau activitatea în incintă. Banii provin din bugetul local, fiindcă suma era prea mică să ne permită să accesăm fonduri prin alt gen de programe specifice”, a punctat viceprimarul din Mihai Viteazu.

Necesitatea reparării gardului de protecție a venit și ca o consecință a faptului că terenul respectiv este accesibil tinerilor din localitate nu doar la orele de educație fizică, ci le este permis accesul și în afara orelor de curs, atunci când vor să practice activități sportive.

„Dacă vor să vină și în afara orelor de curs, să practice diferite sporturi, terenul este deschis, dar sunt supravegheați de paznicul școlii, ca să nu deterioreze spațiul și mai ales să nu se accidenteze, acesta este un lucru foarte important”, a subliniat viceprimarul comunei Mihai Viteazu.

Adrian Costache a mai precizat, pentru CTnews, că administrația publică locală a comunei Mihai Viteazu are în vedere și alt gen de modernizări pentru același teren de sport.

„Aceste terenuri de sport vrem să le acoperim ca să putem să le transformăm în săli de sport acoperite, pentru că iarna copiii nu-și pot desfășura activitatea pe aceste terenuri fiind prea frig și, de multe ori, se improvizează câte o sală de sport în incinta școlii, dar nu este în regulă. Trebuie să amenajăm aceste terenuri, să le acoperim, să vedem cum găsim forma de finanțare să putem să le facem acoperite, iar elevii să își poată desfășura activitatea și pe durata iernii”, a mai explicat viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Mihai Viteazu.

În altă ordine de idei, aceste mici proiecte de reparații finanțate din banii de la bugetul local reprezintă doar o mică parte din focusul administrației publice locale din Mihai Viteazu.

„Noi ne concentrăm foarte energic pe proiectele depuse, să putem să le implementăm și să dăm drumul la lucrări. Este vorba de proiectele depuse pentru apă și canalizare, proiectele pentru reabilitarea drumurilor. Avem, cu prioritate, drumurile din localitatea Sinoe și proiectul de apă și canalizare din comuna Mihai Viteazu”, a mai dezvăluit viceprimarul Adrian Costache, pentru CTnews.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*