FOTO Exercițiul BREEZE 18 în Marea Neagră a ajuns la final

Militarii au executat exerciții specifice. FOTO MAPN

În luna iulie, Fregata „Regele Ferdinand” și Dragorul Maritim „Lt. Lupu Dinescu” fac parte din grupările navale NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group) și SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter-measures Group) care desfășoară, în bazinul Mării Negre, misiuni de supraveghere a traficului maritim, alături de partenerii din Alianță.

Piloții ambarcați la bordul fregatei Regele Ferdinand au executat misiuni de recalificare și reintrare în bareme, ambele echipaje ale elicopterului Puma Naval, putând să desfășoare misiuni specifice de cercetare, apuntare pe timp de zi și de noapte.

Și pentru că în perioada 17-22 iulie, o echipă complexă formată din specialiști din cadrul Centrului de Instruire, Simulare și Evaluare al Forțelor Navale și Comandamentului Forțelort Întrunite, va executa evaluarea navei și a echipajului pentru participarea la operația NATO, SEA GUARDIAN, cele două zile pe mare au fost folosite la maxim, comanda fregatei implicând echipajul în diferite exerciții specifice, de luptă, de vitalitate, de evacuare medicală sau exerciții de remorcaj.

La 10 ani de la prima și singura intrare a fregatei Regele Ferdinand în Portul Burgas, nava a revenit din nou în portul bulgăresc, nu înainte însă de a comemora pe unul dintre membrii primului echipaj al navei, Mmp Toma Valeriu, cel care a decedat în urmă cu 10 ani în acest port.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*