FOTO Exercițiu tactic cu trageri reale de luptă, „Azur 21.11”, în poligonul Capu Midia

Exercițiul „Azur 21.11”. FOTO CNIAA „General de brigadă Ion Bungescu”

Poligonul Capu Midia găzduiește până vineri, 23 aprilie, exercițiul tactic cu trageri reale de luptă „Azur 21.11”, executat de unități de artilerie antiaeriană din cadrul bazelor aeriene. Scopul exercițiului este perfecționarea capacității de conducere a batalioanelor de artilerie antiaeriană și creșterea nivelului de instruire a forțelor participante pentru pregătirea și ducerea acțiunilor de luptă în condiții complexe.

Potrivit reprezentanților Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”, o particularitate a acestui exercițiu a reprezentat-o executarea activității în punctul de comandă al batalionului de artilerie antiaeriană constituit pentru ducerea acțiunilor de luptă timp de 24 de ore. De asemenea, un element de noutate au fost tragerile reale cu tunurile de calibrul 57 de mm, pe timp de noapte, concomitent asupra a trei ținte – două parașute luminoase și un avion radio dirijat, cu batalionul constituit.

„Tragerile reale s-au executat atât prin ochire directă, cât și în regim radio dirijat, cu CRT (complex radio tehnic – n.r.), iar evaluarea echipelor de luptă s-a executat după criterii cuprinse în manualele de evaluare ale NATO”, a precizat directorul exercițiului, colonelul Marian Oană.

Totodată, una dintre cerințele de instruire a presupus și tragerea cu tunul de calibrul 57 mm din opriri scurte, tragere desfășurată contracronometru de toți cei peste 200 de militari.

„Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană a asigurat atât partea administrativă, cât și partea de evaluare a tragerilor. Am asigurat țintele, pe care le-am pus la dispoziția trăgătorilor, am asigurat sălile de instruire, dar și baza materială pregătitoare desfășurării tragerilor cu artileria antiaeriană”, a afirmat la finalul aplicației colonelul Viorel-Eugen Bitan, comandantul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”.

Activitatea din Poligonul de Trageri Capu Midia se desfășoară cu respectarea măsurilor de prevenire și combatere a coronavirusului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*