FOTO Decebal Făgădău a făcut valuri la meciul de baseball România vs. SUA

Entuziasmat, Decebal Făgădău a făcut valuri. FOTO Cătălin SCHIPOR

Meciul amical de baseball dintre echipa României și cea a SUA, formată din soldați americani din baza de la Mihail Kogălniceanu a adus pe modestul teren de fotbal – Portul, o mulțime de personalități.

Cea de-a doua ediție a Cupei „Jackie Robinson“ la baseball s-a încheiat ca și în 2017, cu victoria echipei gazdă, scorul fiind și el identic: 7 – 2. Anul acesta, lovitura de început a fost dată de Gheorghe Hagi.

În tribuna oficială, s-au aflat Ioana Bran – ministrul Tineretului și Sportului, ambasadorul S.U.A. în România – E.S. Hans Klemm, președintele Federației de Baseball și Softball, Andrei Mirescu și edilul Constanței, Decebal Făgădău.

Acesta din urmă s-a lăsat prins de entuziasmul susținătorilor americani încât a făcut valuri alături de ei, chiar dacă a păstrat o ținută sobră chiar și pentru acest eveniment – costum și cămașă.

Meciul a celebrat 71 de ani de când, pe 15 aprilie 1947, legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale. Jackie Robinson a debutat pentru echipa Brooklyn Dodgers în 1947. A fost remarcat ca un jucător cu calităţi excepţionale și a activat în cadrul ligii americane de baseball (Major League Baseball), purtând numărul 42. Ulterior acest număr a fost retras, nicio echipă din Major League nemaialocând acest număr, în semn de respect. Jackie Robinson a devenit un nume de referinţă pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar şi pentru promovarea diversităţii şi toleranţei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*