FOTO De Ziua Marinei, Pavilionului Navei Şcoală Mircea” a fost decorat de președintele României

Pavilionului Navei Școală Mircea a fost decorat. FOTO Cătălin SCHIPOR

La Constanța, festivitățile dedicate Zilei Marinei au început la ora 9.55, odată cu sosirea președintelui Klaus Iohannis, pe faleza din fața Comandamentului Flotei. Au fost ridicate Pavilionul, geacul și a Marelui Pavoaz, la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului de Stat al României și cu salutul cu cele 21 de salve de tun, conform tradiției marinărești.

După alocuțiunile președintelui Klaus Iohannis, a ministrului Apărării Naționale, Bogdan Leș și a șefului statului major al Forțelor Navale, Alexandru Mârșu, a urmat decorarea Pavilionului Navei Școală Mircea care a împlinit 80 de ani, cu Ordinului Virtutea Militară în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari.

A urmat o slujbă religioasă și exercițiile militare clasice de acum, în care au fost angrenate forțe militare de uscat, nave militare, elicoptere și avioane de luptă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*