FOTO De Bobotează, la Constanța a lipsit gerul, iar credincioșii au fost mai puțini

IPS Teodosie a sfințit apele. FOTO CTnews.ro

Boboteaza a adunat ca în fiecare mulțime de oameni, credincioși sau pur și simplu curioși, la slujba de sfințire a apelor de pe faleza Cazinoului. Faptul că anul acesta sărbătoarea a picat într-o zi lucrătoare a făcut ca numărul acestora să fie mai mic. Chiar dacă pe litoral exista o avertizare de Cod galben de vânt, IPS Teodosie, ajutat de militarii Centrului 39 Scafandri a ieșit pe mare și a aruncat cele trei cruci de lemn.

După slujba religioasă din Catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel din Constanța, alaiul format din soborul de preoți, carele trase de boi și cotigile trase de măgăruși și credincioșii au pornit spre faleza Cazinoului.

Tradiția de la malul mării, prin care curajoșii sar după crucile aruncate în Marea Neagră de Bobotează, s-a respectat și anul acesta, în ciuda valurilor destul de mari și a avertizării de cod galben.

Escortat de scafandrii militari cu două ambarcațiuni, IPS Teodosie a aruncat cele trei cruci de lemn în apele reci ale mării, ceea ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului.

Printre cei care s-au ”luptat” cu frigul pentru a fi binecuvântați tot anul este și Antonela Manac, de 24 de ani, studentă la Medicină. Deși a reușit să pună prima mâna pe cruce, tânăra spune că unul din competitori i-a smuls-o rapid.

Cei care au prins crucea sunt: George Cristian Colioglu, în vârstă de 24 ani, scafandru militar, Cătălin Iulian Bratu, dar și un alt tânăr, George, tot scafandru militar.

Apa sfințită a fost îmbuteliată în 200.000 de sticle care au fost așezate pe faleză în forma crucii Sfântului Andrei încă din ajunul sărbătorii, fiind păzite de jandarmi.

Se estimează că au fost prezenți la sărbătoare până în 10.000 de oameni.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*