FOTO Cumpăna a celebrat Ziua Internațională a Pământului prin plantarea a 147 de copaci într-un parc din comună

Cumpăna a celebrat Ziua Internațională a Pământului. FOTO: Primăria Cumpăna

Cu ocazia Zilei Internaționale a Pământului, Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna au desfășurat, la fel ca în ultimii ani, activități specifice protecției mediului menite să crească conștientizarea cu privire la impactul pe care omul îl are asupra Terrei.

În întreaga lume, pentru al 53-lea an la rând, peste un miliard de persoane se unesc în cel mai mare eveniment civic al planetei cu scopul de a aduce o schimbare pentru o lume mai bună și mai curată. Cu acest prilej, peste 100 de locuitori de toate vârstele ai comunei Cumpăna s-au adunat în Parcul de pe strada Strajei, cu poftă de muncă și cu dorința de a contribui la un viitor verde pentru casa noastră, Planeta Pământ. Ca de fiecare dată au răspuns cu drag invitației elevii și cadrele didactice ale Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din localitate, sportivii și antrenorii secțiilor de lupte, fotbal și rugby ale Clubului Sportiv „Victoria” Cumpăna, funcționari publici și personalul primăriei, consilieri locali, dar și locuitori cu suflet mare, dornici să lase un viitor verde și sănătos urmașilor.

Cu această ocazie, au avut loc activități de ecologizare, iar în parcul de cinci hectare au fost plantați 147 de puieți de diferite specii de pomi și arbuști din speciile tuja, mesteacăn, platan, prunus sau cireș japonez.

„Mulțumesc voluntarilor comunei Cumpăna care, de Ziua Internațională a Pământului, au revenit în parcul din localitate pentru a planta cei 147 de copaci achiziționați de administrația publică locală. Vom continua acțiunea de întreținere prin udarea și îngrijirea acestora în perioada următoare, de aceea fac apel la elevii Liceului Tehnologic <<Nicolae Dumitrescu>>, pentru care urmează Săptămâna Verde și Săptămâna Altfel, să aloce o zi din programul săptămânii pentru a putea uda cu găletușele acești copaci. Pământul este sacru. Pământul protejat înseamnă viață sfântă continuă, pe pământul nostru, pământul comunei Cumpăna. Iubim pământul comunei Cumpăna, este deviza noastră a cumpănenilor, în această zi atât de deosebită!”, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*