FOTO Construcții responsabile. Blocurile din complexul Energia Residence din Constanța sunt concepute pentru a rezista cutremurelor de până la 8 grade Richter

Lucrări la blocurile din complexul Energia Residence din Constanța. FOTO Energia Residence

Pericolul seismelor de mare intensitate înregistrate în ultima perioadă în România și nu numai a stârnit îngrijorarea oamenilor. Printre cei mai preocupați să afle cum se pot feri de efectele teribile ale unui cutremur de magnitudine semnificativă se numără cei care au cumpărat sau care au de gând să cumpere apartamente în ansamblurile rezidențiale nou construite, mai ales după ce au apărut în spațiul public speculații privind durabilitatea imobilelor de locuințe nou construite.

Îngrijorările oamenilor sunt absolut firești, motiv pentru care CTnews a căutat să afle direct de la un dezvoltator imobiliar de renume din Constanța cât de durabile sunt noile construcții, de altfel, foarte căutate pe piața imobiliară. A răspuns întrebărilor CTnews Angelica Marcu, director de vânzări în cadrul companiei Country Estate, dezvoltatorul complexului Energia Residence situat în cartierul Compozitori.

„Persoanele care doresc să achiziționeze apartamente în imobilele construite de noi își pun întrebarea: «dar sunt rezistente la cutremur?» Da, sunt construite pe gradul de risc 3, adică rezistă la cutremure de 7,5 – 8 grade pe scara Richter. Ne dorim ca oamenii să știe că noi construim cu simț de răspundere, că utilizăm materiale de bună calitate, totodată, punem la dispoziția clienților și potențialilor clienți imagini cu toate fazele de execuție a construcției, începând de la placă de la parter – pentru că mai jos nu putem, pilonii de susținere, montați la circa 10 metri adâncime în pământ, sunt fixați cu ajutorul unui utilaj special, iar procedeul nu ne permite fizic să fotografiem respectiva etapă”, a explicat Angelica Marcu, pentru CTnews.

Reprezentanta SC Country Estate SRL mai precizează că dezvoltatorul execută lucrări în perfectă conformitate cu standardele în vigoare din România.

„Avem atât proiectant român, cât și arhitect român, iar la fiecare fază a lucrărilor avem un inspector din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții care vine să verifice fiecare etapă, fiindcă aceasta este regula”, a mai spus Angelica Marcu.

Pentru a avea garanția calității materialelor utilizate în construcție, dezvoltatorul supune betonul unor teste specifice efectuate de experți independenți, autorizați în domeniu, iar aceste certificări pot fi oricând puse la dispoziția clienților preocupați de calitatea investiției imobiliare pe care doresc să o facă.

„Suntem destul de deschiși, lucrăm cu toate instituțiile statului care pot să garanteze că lucrarea noastră este de bună calitate și în acord cu toate prevederile legale în vigoare. Suntem verificați aproape lună de lună, câte o instituție a statului vine în inspecție. În ceea ce privește îngrijorarea oamenilor privind riscul seismic al imobilelor, noi, de la început am luat în calcul să construim blocuri rezistente la cutremure de peste 7 grade Richter, vorbim de rezistență la cutremure de până la 8 grade Richer”, explică directorul de vânzări al companiei Country Estate.  

O astfel de transparență în comunicare îi încântă pe constănțenii care caută să investească într-o locuință sigură, care să le ofere confortul necesar, dar și care să nu le pună viața în pericol în cazul unei calamități.

Imobilele din ansamblul rezidențial Energia sunt sigure atât în fața riscurilor impuse de seismele de înaltă intensitate, dar și la incendii,  fapt demonstrat și printr-un exercițiu de alertare efectuat în cadrul complexului Energia Residence de către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Dobrogea”.

„Când s-a desfășurat acel exercițiu  ISU, la noi în curte, oamenii s-au convins că nu există un pericol în privința complexului, dat fiind faptul că blocurile sunt destul de distanțate și se poate intra cu autospecialele de stingere, care pot acționa fără probleme până la etajul 9”, a mai adăugat Angelica Marcu.

Aceasta mai afirmă că, în calitate de dezvoltator imobiliar, SC Country Estate SRL pune un accent deosebit pe transparență, atât în relația cu autoritățile, dar și în relația cu clienții.

„Oamenii trebuie să știe pe ce dau banii, de aceea noi punem totul la vedere. Avem inclusiv conturi pe Facebook, Instagram, LinkedIn, unde publicăm fotografiile cu stadiile lucrărilor, iar cei avizați și interesați să investească într-o locuință pot observa care sunt materialele pe care noi le utilizăm și că acestea sunt, într-adevăr, de bună calitate”, explică directorul de vânzări al Energia Residence, care mai dezvăluie că zilnic își culege informațiile pe care le transmite clienților direct de la specialiștii responsabili de șantier.

Pentru a demonstra că se preocupă pentru a livra produse de calitate cumpărătorilor, dezvoltatorul a prevăzut în proiectele de construcție ale imobilelor care compun complexul rezidențial și o etapă de consolidare prealabilă a solului pe care urma să fie ridicată fiecare construcție, fapt care sporește siguranța atât în fața unor mișcări telurice se mare intensitate, dar și în fața altor situații neplăcute generate din surse naturale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*