FOTO Conform tradiției din Cumpăna, șase copii abandonați au fost botezați în ajunul sărbătorii Sfintei Parascheva

În ajunul Sfintei Parascheva, la Cumpăna au fost botezați șase copii aflați în plasament maternal. FOTO Primăria Cumpăna

În ajunul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, pe 13 octombrie, șase copii (patru băieți și doua fete) aflați în asistență maternală, au fost încreștinați la biserica ce are hramul Sfintei Cuvioase Parascheva din Cumpăna.

Taina Sfântului Botez a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Nașii, cei care au ales să le fie părinți spirituali vor să le ofere acestora un strop din dragostea de care au fost lipsiți.

La Cumpăna există deja o tradiție ca în zilele de sărbătoare să fie botezați copii abandonați de părinți. De mai bine de 15 ani, la inițiativa primarului comunei Cumpăna, Mariana Gâju, Serviciul de Asistență Socială din cadrul primăriei Cumpăna, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, au reușit să încreștineze peste două sute de copii abandonați de părinți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*