FOTO Comuna Mihail Kogălniceanu a găzduit cu succes evenimentul tradițional de tătărești, KUREȘ

Comuna Mihail Kogălniceanu găzduiește cu succes evenimentul tradițional de lupte tătărești, KUREȘ. FOTO: UDTTMR

Primăria și Consiliul Local al comunei Mihail Kogălniceanu au organizat sâmbătă, 20 mai, în colaborare cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, un eveniment deosebit în Parcul Tineretului (Pădure). Acesta a fost dedicat luptelor tradiționale tătărești numite Kureș, oferind o experiență deosebită locuitorilor comunei și oaspeților din alte localități.

Kureșul, sportul tradițional al tătarilor, cu o istorie de peste o mie de ani, este o impresionantă demonstrație a virtuților fizice și psihice ale luptătorilor, precum și a calităților de curaj, pricepere și dârzenie. Regulile simple ale acestor lupte permit orice mișcare, cu excepția lovirilor și strategiilor care ar putea afecta demnitatea concurenților. Această abordare a determinat ca Kureșul să fie considerat una dintre cele mai pure și respectate competiții sportive, perpetuându-se de-a lungul timpului ca o valoare tradițională inestimabilă a etniei tătare. Ca un sport de masă, Kureșul este deschis amatorilor și pasionaților.

Evenimentul de la Mihail Kogălniceanu a fost organizat pe trei categorii: Locală, Tineret și Open, oferind astfel oportunitatea participării și competiției pentru diferite grupuri de vârstă și niveluri de experiență. Câștigătorii acestor categorii au fost anunțați în cadrul evenimentului, recunoscându-li-se astfel abilitățile și eforturile depuse. Aceștia au fost: Vasile Fredi, în categoria Locală, Civu Andrei, urmat de Lungu Răzvan, în categoria Tineret, și Gelin Denis, secondat de Isleam Gerhan, în categoria Open.

Kureșul nu este doar un sport tradițional pentru tătari, ci și o activitate care a devenit o obișnuință pentru localitățile din România în care trăiesc etnici tătari. De-a lungul timpului, aceste competiții au evoluat în adevărate sărbători la care participă atât tătarii, cât și românii, reprezentând astfel o oportunitate de a promova înțelegerea și respectul între diferitele comunități etnice.

Evenimentul organizat în comuna Mihail Kogălniceanu a reprezentat nu doar o oportunitate de a asista la o competiție impresionantă, ci și un moment de înțelegere și interacțiune între diferitele comunități etnice. Prin organizarea lui, autoritățile locale încurajează implicarea și participarea activă a tuturor cetățenilor în viața comunității și creează oportunități de înțelegere și schimb cultural.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*