FOTO Comuna Cumpana, gazdă pentru singurul festival culinar și de tradiții Dobrogene

Festival Interetnic la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna
Festival Interetnic la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

Primaria si Consiliul Local Cumpana, in parteneriat cu Uniunea Democrata Turca din Romania si Uniunea Democrata a Turco – Tatarilor Musulmani din Romania, a organizat pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv Victoria Cumpana, Concursul de Arta Culinara Traditionala.

Evenimentul, ajuns la a zecea editie poarta numele de „Convietuire Interetnica pe Plaiuri Dobrogene”.

La acest eveniment au participat reprezentanti ai etniilor din Cumpana, Constanta, Ghidaresti, Tuzla, Agigea, Movilita, Topraisar, Comunitatea Elena Elpis, Jurilovca si Beidaud, judetul Tulcea .

La invitatia primarului Mariana Gaju au fost prezenti Consulul General al Republicii Turcia la Constanta – Uygar Mustafa Sertel, Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanta – Liang Caide, Mustafa Levent – subprefect , Osman Fedbi – presedinte al Uniunii Democrate Turce din Romania, Bari Turchian – presedinte organizatia de femei a UDTMR, Antoniadis Eftimie – Presedinte Comunitatea Elena – Elpis jud Constanta, Cristina Samoila – director Casa Judeteana de Pensii Constanta, Roxana Onea – DGASPC Constanta si multi altii.

Juriul alcatuit din distinsii oaspeti a fost surprins de varietatea produselor culinare pregatite de gospodinele participante la acest concurs si au oferit numeroase premii costand in obiecte de bucatarie si diplome de participare.

Castigatorii concursului, desemnati de juriu au fost:
– locul 1 la sectiunea „bucatarie” – comuna Cumpana .
– locul 1 la sectiunea „ dulce” – Comunitatea Elena – Elpis Constanta.

Dupa festivitatea de premiere a avut loc un spectacol in aer liber, la care au participat scoala de balet Nicolae Spirescu, precum si urmatoarele ansambluri: Kardelen – dansuri turcesti, Boboceii Cumpenei, Elpis Constanta – dansuri grecesti, ansamblu aroman, „Dor” din Sarighiol de Deal Tulcea si „Juraveli” din Jurilovca – jud. Tulcea.

Ploaia care s-a abatut asupra comunei a facut ca ultima parte a evenimentului, traditionalele lupte tataresti – Kures – sa fie amanate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*