FOTO Comuna Cumpăna a reprezentat Dobrogea la Muzeul Satului. Bunătățile cumpănene au delectat vizitatorii europeni

Primărița Mariana Gâju, la Muzeul Satului. FOTO Primăria Cumpăna
Primărița Mariana Gâju, la Muzeul Satului. FOTO Primăria Cumpăna

Comuna constănțeană Cumpăna a adus bunătățile dobrogene la Muzeul Satului.

În perioada 25-26 noiembrie 2018, Asociația Comunelor din România (președinte Emil Drahici, primar comună Vulcan – Băi , județul Dâmbovița) a organizat la București vizita de lucru a Grupului politic Alianța Europeană din cadrul Comitetelui European al Regiunilor.

Tema acestei întâlniri a fost “Investițiile și coeziunile din Europa și comunitățile locale care promovează inovația și patrimoniul cultural” și a avut ca invitați atât reprezentanți ai Grupului politic Alianța Europeană din cadrul Comitetului European al Regiunilor, cât și reprezentanți ai ministerelor din România și ai autorităților publice locale. Una dintre locațiile vizitate de reprezentanții Comitetului European al Regiunilor a fost Muzeul Satului, unde comuna Cumpăna a fost prezentă cu un stand de produse tradiționale dobrogene.

În urma vizitei delegației oficiale la standul comunei Cumpăna, aceștia s-au declarat încântați atât de varietatea multietnică a costumelor populare cât și de calitatea produselor culinare dobrogene. Delegația comunei Cumpăna a fost condusă de primarul Mariana Gâju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*