VIDEO Statuia de la intrarea în Delfinariu, reprezentând trei delfini, a „prins viață“

Statuia de la intrarea în CMSN Constanța, reprezentând trei delfini în valuri

În cadrul unei vizite neanunțată a președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii – CMSN, instituție subordonată, atenția acestuia a fost atrasă de celebra statuie de la intrare, care reprezintă trei delfini sărind peste valuri. 

Asupra statuii, intemperiile vremii și-au pus amprenta, aceasta începând ușor – ușor să se degradeze. Pentru că este vorba de un simbol de care toți cei care pășesc pragul CMSN-ului dau cu privirea, președintele CJ Constanța, Marius Țușuianu, a cerut conducerii să se găsească o soluție.

Pentru că este plin sezon estival și angajarea unei firme ar presupune ceva acte și timp, pe scurt birocrație, s-a apelat la ajutorul unor voluntari – fiul directorului Adrian Bîlbă, Vlad Bîlbă, student la Medicină Veterinară, ajutat de un prieten, Vladimir Cornilă, student la Arte & Design în Haga, instituția cumpărând doar spray-uri cu vopsea.

După două zile de muncă, statuia și-a schimbat complet înfățișarea – delfinii și valurile au prins culoare, detaliile statuii fiind accentuate și aducând acum foarte bine cu un grup de delfini în valurile mării.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*