VIDEO Statuia de la intrarea în Delfinariu, reprezentând trei delfini, a „prins viață“

Statuia de la intrarea în CMSN Constanța, reprezentând trei delfini în valuri

În cadrul unei vizite neanunțată a președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii – CMSN, instituție subordonată, atenția acestuia a fost atrasă de celebra statuie de la intrare, care reprezintă trei delfini sărind peste valuri. 

Asupra statuii, intemperiile vremii și-au pus amprenta, aceasta începând ușor – ușor să se degradeze. Pentru că este vorba de un simbol de care toți cei care pășesc pragul CMSN-ului dau cu privirea, președintele CJ Constanța, Marius Țușuianu, a cerut conducerii să se găsească o soluție.

Pentru că este plin sezon estival și angajarea unei firme ar presupune ceva acte și timp, pe scurt birocrație, s-a apelat la ajutorul unor voluntari – fiul directorului Adrian Bîlbă, Vlad Bîlbă, student la Medicină Veterinară, ajutat de un prieten, Vladimir Cornilă, student la Arte & Design în Haga, instituția cumpărând doar spray-uri cu vopsea.

După două zile de muncă, statuia și-a schimbat complet înfățișarea – delfinii și valurile au prins culoare, detaliile statuii fiind accentuate și aducând acum foarte bine cu un grup de delfini în valurile mării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*