FOTO Cinci copii abandonați au fost botezați, cu ajutorul Primăriei Cumpăna, de Sfânta Maria

Primăria Cumpăna a botezat cinci copii abandonați. FOTO Primăria Cumpăna
Primăria Cumpăna a botezat cinci copii abandonați. FOTO Primăria Cumpăna

La Cumpăna, a devenit deja o tradiţie ca, la zile mari, să fie botezaţi copii abandonaţi de părinţi. Iniţiativa îi aparţine doamnei primar Mariana Gâju, care organizează astfel de acţiuni de mai multe ori pe an.

Astăzi in sfântă zi cu semnificaţie religioasă deosebită, cinci copii, aflaţi în grija unor asistenţi maternali, au fost creştinaţi. 

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, a avut loc la Biserica Adormirea Maicii Domnului din localitate. Locuitorii comunei s-au strâns cu mic cu mare pentru a lua parte la hramul lăcaşului de cult, dar şi pentru a asista la creştinarea micutilor. 

Ceremonialul botezului a fost oficiat de către Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi de un sobor de preoţi. Slujba oficiată pentru creştinarea celor cinci micuti – Georgian, Alexandru, Melania, Ana – Maria, Isabela, a fost emoţionantă pentru toţi cei prezenţi.

Dupa botezul copiilor, a avut loc praznicul acestei sfinte sărbători, la care au participat atât locuitorii comunei, cât şi oaspeţi din localităţile limitrofe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*