FOTO Au demarat lucrările la sistemul integrat de alimentare cu apă și canalizare din satul constănțean Sinoe, comuna Mihai Viteazu

Primăria comunei Mihai Viteazu. FOTO Paul Alexe

O veche și mare problemă a locuitorilor din satul Sinoe, comuna Mihai Viteazu, este pe cale să fie rezolvată. În urmă cu câteva zile, au demarat lucrările unui proiect finanțat prin PNDR, care are drept obiectiv realizarea unui sistem integrat de alimentare cu apă și canalizare, cu stație de epurare, în localitatea Sinoe.

Am dat ordinul de începere al lucrărilor, un proiect deosebit de important pentru locuitorii din Sinoe, un sat în care doar jumătate dintre gospodării sunt racordate la rețeaua de alimentare cu apă, iar rețea de canalizare nu există, a declarat, pentru CTnews.ro, primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, cel care a fost reales pentru cel de-al șaselea mandat la conducerea administrației publice locale.

Proiectul prevede și lucrări de forare pentru bazin captare apă, fiind identificate trei puțuri de apă de bună calitate, precum și realizarea unei stații de epurare, a adăugat Gheorghe Grameni.

În prezent, gospodăriile care nu sunt racordate la rețeaua de alimentare cu apă potabilă se alimentează cu apă din puțuri țărănești, dar și acestea sunt reduse ca număr. Localnicii transportă apa cu sacaua sau direct, cu găleata. Evident, fiind filtrată doar în mod natural, apa din puțuri nu are un grad de potabilitate care să respecte standardele în vigoare, fapt ce poate produce îmbolnavirea populației.

La terminarea proiectului de Înființare sistem integrat de alimentare cu apă și canalizare cu stație de epurare în localitatea Sinoe, comuna Mihai Viteazăm județul Constanța, aproximativ 85 la sută dintre gospodăriile satului Sinoe vor beneficia de alimentare cu apă potabilă, în concordanță cu normele sanitare în vigoare, urmând a fi, deasemnea, racordate la noua rețea de canalizare.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 6,95 milioane lei, întreaga sumă urmând să primească finanțare publică prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

În paralel, am depus cererea de finanțare pentru un alt proiect, care prevede asfaltarea drumurilor din localitatea Sinoe, pe o lungime totală de 16 kilometri. Între timp, vor înainta lucrările la proiectul de alimentare cu apă și racordare la rețeaua de canalizare, astfel că în momentul în care primim finanțarea pentru drumuri vom începe și aceste lucrări, a explicat primarul constănțean.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*