Cele două weekenduri prelungite, de 1 și 8 iunie, nu vor afecta activitatea medicala din cadrul Spitalului Județean Constanța

Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Andrei SCJU Constanta. FOTO Cătălin Schipor

Activitatea medicală din cadrul Spitalului Clinic Județean Constanța și a Unității Primiri Urgențe nu va fi afectată de sărbătorirea zilelor de 1, respectiv 8 Iunie.

„Pacienții care au nevoie urgent de asistență medicală se pot adresa unității de primiri urgențe non-stop, unde vor fi investigați și vor primi îngrijiri medicale, după caz. În plus, dacă situația o va impune, vor fi spitalizați. Însă, având în vedere că suntem în plină pandemie de Coronavirus, iar starea de alertă impune reguli speciale, vă reamintim că pentru binele pacienților, dar și al personalului medical, activitatea se desfășoară în condiții speciale, de maximă siguranță”, a precizat conducerea unității sanitare.

Astfel, preluarea pacienților în Unitatea Primiri Urgențe (UPU) se face conform reglementărilor în vigoare, efectuându-se triajul epidemiologic pentru toți cei care se prezintă, indiferent de mijloacele cu care sunt aduși, ambulanțe sau mijloace proprii. În plus, cadrele medicale sunt pregătite pentru preluarea unui flux crescut de pacienți, în condiții de maximă siguranță, fiind echipate corespunzător, conform reglementărilor în vigoare.

Singurele modificări pentru zilele care urmează sunt pentru cabinetele din cadrul Ambulatoriului de Specialitate. Conform prevederilor legale, Ambulatoriul de Specialitate va fi închis atât pe 1 cât și pe 8 iunie.

„Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța vă asigură că, în permanență, se iau toate măsurile pentru ca actul medical să fie continuu și de calitate și să se desfășoare în condiții de maximă siguranță. În plus, vă reamintim că pentru a evita expunerea pacienților dar și a personalului, programul de vizită este suspendat în continuare. Venim însă în sprijinul celor internați cu personal care preia zilnic pachetele cu strictul necesar – obiecte de igienă personală, pijamale, etc, în intervalele orare 11.00 – 12.00 și 16.00 – 17.00. Pentru sănătatea Dumneavoastră și a celor din jur, vă recomandăm să aveți răbdare și să respectați în continuare măsurile de distanțare socială și regulile de igienă”, au mai precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*