FOTO Aproape jumătate de tonă de pește și fructe de mare păstrate în condiții improprii, descoperite de OPC la o firmă din Constanța

Aproape jumătate de tonă de pește și fructe de mare păstrate în condiții improprii, descoperite la o firmă din Constanța. FOTO ANPC

O societate comercială din Constanța a fost sancționată de comisarii de la Protecția Consumatorului după ce au fost descoperite sute de kilograme de pește și fructe de mare, congelate, ce erau ținute în condiții improprii de depozitare.

Potrivit reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, în urma unui control la firma respectivă, care este furnizor pentru mai multe restaurante, supermarketuri și magazine mai mici, au fost identificate 444 kg de diverse sortimente de pește și fructe de mare, congelate, depozitate ambiental, în afara camerei frig, fără a se respecta temperatura de -18 C indicată de producător, rupându-se astfel lanțul termic care garantează calitate produsului congelat.

„Atât timp cât ține marfa ce ar trebui să rămână congelată la temperaturi cu mult mai mari, întrerupând lanțul termic, iar apoi o livrează beneficiarilor pretinzând că aceasta este în regulă, îi expune nu numai pe consumatori, ci și pe operatorii economici beneficiari ai produselor, pentru că vina va cădea asupra lor”, a explicat președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Drept urmare, a fost dispusă măsura amenzii de 10.000 lei și ordin de distrugere de produse în valoare totală de 8.880 de lei. Operatorul economic va face dovada distrugerii produsele neconforme la un operator economic în termen de 10 zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*