FOTO Amendă de 50.000 de lei, pentru o poluare cu păcură într-un cartier al Constanței

Poluare cu păcură pe strada Theodor Speranția din Constanța. FOTO: Garda de Mediu

O societate comercială din Constanța a fost amendată cu 50.000 de lei, de comisarii de mediu, după ce o poluare cu păcură s-a produs marți, 01 noiembrie, într-o parcare din oraș.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Constanța, o poluare cu păcură a avut loc în cursul dimineții de marți, 01 noiembrie, în timpul unei operațiuni de pompare în terminalul de depozitare. Ulterior, produsul s-a scurs în parcarea unui bloc de locuințe de pe strada Theodor Speranția din Constanța, fiind afectată o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați.

„Personalul societății a acționat operativ, fiind montate baraje absorbante pentru limitarea extinderii zonei poluate. Pe suprafețele contaminate s-a aplicat material absorbant biodegradabil. De asemenea, a fost decopertat fascicolul de conducte şi s-a intervenit pentru remedierea avariei. S-au demarat operațiuni de ecologizare a zonei şi aducere a terenului la starea inițială”, au precizat  sursele citate.

În urma acestui incident, firma vinovată a fost amendată de comisarii de mediu cu 50.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*