FOTO Amatorii de pește și preparate marine sunt invitați la Mamaia. Festivalul Peștelui Durabil Românesc are loc între 12 și 14 Mai

Afiș "Festivalul Peștelui Durabil" de la Mamaia
Afiș "Festivalul Peștelui Durabil" de la Mamaia

Organizația Euro-Toques România are onoarea să vă invite să participați la evenimentul culinar “Festivalul Durabil al Peștelui Românesc”! Evenimentul va fi organizat în perioada 12-14 mai 2017 de către Euro-Toques România la Hotelul Victoria din stațiunea Mamaia, Constanța.

Vineri, 12 mai, la orele 19:00 va fi ceremonia de deschidere a evenimentului în care se vor prezenta: componența internațională a juriului, regulamentul concursului și echipele de concurenți.

“Ne-am propus ca acest Festival să nu fie doar un concurs între bucătari, ci și modul în care să provocăm discuții între specialiști. Tocmai de aceea, ediția a 3-a a festivalului începe cu un Seminar culinar cu tematica “Codul de Onoare al Bucătarului”. Acesta a fost scris de maestrul Paul Bocuse și a fost publicat în urmă cu 31 ani în Ghidul Restaurantelor din România”, a explicat Radu Zărnescu, Președintele Asociației Profesionale Euro-Toques România și membru al World Association of Chefs Societes, organizatorul festivalului.

Timpul acordat fiecărei prezentări va fi de maxim 15 minute. În continuare programul va cuprinde competiția de artă culinară la rece, concursul de Live Cooking Show și diverse prezentări cu tematica ”Peștele din Marea Neagră și Delta Dunării”. La eveniment participă și invitați din străinătate.

Juriul – compus din Maeștri Internaționali

Iată categoriile de concurs:

A. Platou festiv pentru 8 persoane. Platoul festiv este compus din trei (3) feluri principale. La fiecare fel se prezintă câte 1 garnitură. La platou se ataşează 2 salate pentru toate trei felurile şi 2 sosuri reci. Piesele finisate vor fi poziţionate pe un platou festiv + 1 porţie prezentată individual pentru juriu. (Categorie Profesioniști).

B. Finger Food. Se pregătesc 4 feluri de preparate entrée pentru 6 persoane. Expunerea lor este pe un singur platou festiv sau prezentate individual pe 6 platouri (farfurii) + 1 porţie prezentată individual pentru juriu. (Categorie Profesioniști).

C. Meniu Tradiţional local, regional sau naţional cu tematica: Meniu Pescăresc. Prezentare de platou rece meniu complet: antreu, fel de bază şi desert pentru 10 persoane + 1 porţie separat. (Categorie Profesioniști și Amatori).

D. Meniu Alternativ din Pește. Se pregătesc 3 feluri pentru 2 persoane (starter rece, starter cald sau supă şi fel principal) gătite la cald şi prezentate la rece. Se expun individual pe câte 1 platou sau farfurie (2 platouri pentru starter, 2 platouri pentru supă sau starter cald și 2 platouri pentru felul principal). (Categorie Profesioniști și Amatori).

E. Live Cooking Show. Se pregătește 1 fel de bază / 2 porții gătite la cald. Se expune individual pe câte un platou sau farfurie (2 platouri pentru felul de bază). Timp de execuție 45 de minute la fața locului. (Categorie Profesioniști).

Duminică, 14 mai va avea loc Show-ul Culinar ”Cherhanaua Tradițională”! Programul și sesiunile de degustări pentru public vor fi asigurate de către Divizia Culinară Masters of Flames. Menționăm că evenimentul este organizat de către Euro-Toques România în parteneriat cu Hotel Victoria din Mamaia.

1000 de porții gătite pentru publicul spectator

Vizitatorii au trei zile la dispoziție să se bucure de preparatele tradiționale de la Cherhanaua Românească. Ea va fi construită special în fața restaurantului. Din meniu nu vor lipsi ciorba din pește, borșul lipovenesc, zacusca de pește, saramura de crap, mămăliga cu brânză și jumări de rață.

Organizatorii încă mai acceptă înscrieri în competiție. Cei interesați pot să îl contacteze pe Radu Zărnescu la telefon 0731.34.22.75.

Afiș "Festivalul Peștelui Durabil" de la Mamaia
Afiș “Festivalul Peștelui Durabil” de la Mamaia

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*