FOTO Alertă în județul Constanța! Filtre rutiere după ce zeci de migranți au ajuns pe țărmul românesc! Se caută posibili fugari

Migrantii de pe pescadorul clandestin au reusit sa ajunga pe plaja de la Midia

Forțe impresionante de forțe ale Gărzii de Coastă, Jandarmerie, Poliție Națională și Poliție Locală din Năvodari s-au postat pe DJ 226, la baza podului ce duce spre localitatea Corbu, dar și în zona Vadu. Asta după ce un pescador plin cu migranți a refuzat să oprească la somațiile Gărzii de Coastă și a ajuns pe țărm, în zona Midia.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, în dimineața de 3 septembrie, în jurul orei 06.35, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, la aproximativ 14 mile marine est de Midia, la frontiera maritimă, în afara apelor teritoriale, navigând spre țărmul României.

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Constanţa şi Mangalia pentru identificarea ambarcaţiunii, cu sprijinul și a două nave aparținând  ARSVOM (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare).

Nava suspectă nu a răspuns avertismentelor poliției de frontieră și nu s-a oprit pentru a fi efectuate verificările specifice, continuându-și deplasarea cu toată viteza spre țărmul românesc. Polițiștii de frontieră nu au făcut uz de armament, pentru că la bord se aflau foarte mulți civili, dar au însoțit pescadorul. Acesta a ajuns pe pe malul mării în jurul orei 10.05, în apropierea portului Midia. Aici, migranții aflați la bord au sărit în apă și au ajuns pe plajă, unii înot, alții cu ajutorul unei bărci. Polițiștii de frontieră au reușit să îi oprească, fiind identificate 87 de persoane – 48 bărbați, 16 femei și 23 de copii.

Existând riscul ca să fi fost persoane care să fi scăpat din acțiunea polițiștilor de frontieră, pe DJ 226 s-au instituit mai multe filtre. Toate mașinile care au trecut prin zonă au fost verificate – documentele dar și portbagajele.