FOTO Activitate intensă a polițiștilor locali constănțeni. Amenzi de peste 420.000 de lei, aplicate în ultima săptămână

Polițiștii locali au aplicat peste 1.500 amenzi într-o săptămână. FOTO DGPL Constanța

Mai mult de 1.500 de sancțiuni au aplicat polițiștii locali constănțeni în perioada 18 – 24 martie, valoarea acestora depășind 420.000 lei. De asemenea a fost înregistrată și o infracțiune de contrabandă.

Lucrătorii Direcției Generale a Poliției Locale Constanța au fost solicitați sau au acționat din oficiu, într-o săptămână, la 1.512 cazuri. Astfel:

  • 100 contravenții pentru consum de produse din tutun într-un spațiu public în care acest lucru este interzis,
  • 221 abateri pentru nerespectarea normelor privind menținerea curățeniei pe domeniul public municipiului Constanța,
  • 172 abateri pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, acte de cerșetorie, vagabondaj în zonele adiacente centrelor comerciale, supermarketuri , parcurilor, piețelor agroalimentare și în cartierele de blocuri sau case,
  • 530 încălcări ale legislației rutiere,
  • 72 contravenții pentru nerespectarea normelor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români,
  • 308 contravenții pentru nedeținerea titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun,
  • 6 abateri de la normele legale privind obligațiile care le revin deținătorilor de animale de companie dintr-o rasă canină considerată periculoasă sau agresivă
  • , 3 abateri contravenționale pentru executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație de construire,
  • 24 contravenții pentru nerespectarea obligațiilor legale de către operatorii economici în vederea obținerii actelor emise de autoritatea publică locală în vederea funcționării,
  • 8 încălcari ale normelor legale privind desfășurarea activităților de picnic,
  • 61 contravenții privind exercitarea unor acte de comerț ilicit,
  • 1 încălcare a normelor legale privind utilizarea plajei Mării Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă, etc.

De asemenea, polițiștii locali au dispus ridicarea de pe domeniul public a unui număr de 19 autovehicule care au staționat neregulamentar în aproprierea unor unități de învățământ, instituții publice, stații destinate autovehiculelor pentru transport public persoane, intersecții, treceri pentru pietoni, alte locuri publice în care acest lucru este interzis.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*