FOTO ABADL a terminat lucrările de conservare a plajelor constănțene pentru sezonul rece

ABADL a terminat lucrările de conservare ale plajelor constănțene. FOTO Facebook Bogdan Bola

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a finalizat pregătirea plajelor pentru sezonul rece. Aceste lucrări de conservare au început de la 1 octombrie, după preluarea plajelor de la operatorii economici și s-a reușit finalizarea acestora chiar mai devreme decât au fost planificate.

Potrivit reprezentanților ABADL, acțiunile pentru diminuarea efectelor eroziunii eoliene au fost efectuate de echipe de la Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța și constau în:

  • igienizarea plajelor – colectarea corpurilor străine: de lemn, metal, plastic, etc, fiind strânse 60 tone de deșeuri;
  • montarea gardurilor de stuf – se face de obicei în fiecare sezon rece pe o distanță de 10.000 de metri în zonele supuse eroziunii, conform cu îndrumările din studiul și proiectul realizat de Institutul Național de Cercetări Marine „Grigore Antipa” – „Protejarea depozitelor de nisip ale plajei emerse contra acțiunii directe a vântului în sezonul rece”, dar în acest an, odată cu începerea lucrărilor pentru proiectul „Reducerea eroziunii costiere, faza II (2014 – 2020)” distanța a fost mai mică – aproximativ 4.500 metri liniari;
  • constituirea unor depozite de nisip pe Cordonul Venus – Saturn pentru înnisiparea zonelor erodate de furtunile existente în timpul iernii. În depozite se constituite cantități de câteva zeci de mii de metri cubi de nisip, care urmează să fie transportate în primăvară acolo unde va fi necesar în vederea pregătirii plajelor în sezonul estival 2021.

Gardurile de stuf au fost amplasate:

  • în Mamaia – din cei 6.500 de metri, care se montau în fiecare an, momentan au fost montați aproximativ 1.000 de metri liniari, având în vedere executarea lucrărilor privind proiectul „Reducerea eroziunii costiere, faza II (2014 – 2020)”;
  • în Eforie – peste 2.000 de metri
  • în stațiunile din sudul litoralului – peste 1.500 de metri

„Aș vrea să le mulțumesc tuturor acestor oameni minunați care, an de an, au grijă de plajele noastre cât pot ei de bine. Fără utilaje performante, fără a fi plătiți pe măsură, fără a primi vreodată recunoștință pentru munca depusă. Ei doar își fac treaba, așa cum puțini angajați pot spune că și-au făcut-o vreodată”, a spus directorul ABADL, Bogdan Bola, pe pagina sa de socializare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*