FOTO 76 de concurenți participă la Festivalul de muzică ușoară și populară „Tinere Speranțe”, organizat la Medgidia

Festivalul "Tinere Speranțe" de la Medgidia. FOTO Victor Radu

Festivalul de muzică ușoară și populară „Tinere Speranțe” are loc la sfârșitul acestei săptămâni la Medgidia, 76 de concurenți fiind înscriși la acest eveniment artistic.

Directorul festivalului Florin Oprică a declarat pentru CTnews, că manifestarea muzicală a ajuns la a noua ediție și există un interes ridicat pentru aceasta.

Sunt două zile de concurs, prima este dedicată muzicii ușoare, cea de-a doua muzicii populare. Sunt înscriși în cele două zile 76 de concurenți, sunt mai mulți la muzica ușoară și mai puțini la populară, dar diferența este foarte mică. Credem că am reușit să păstrăm mai departe interesul pentru acest festival și concurenții au venit să se înscrie, au venit să participe din toată țara.

Suntem la a noua ediție și am încercat să păstrăm nivelul de organizare la cea mai înaltă cotă posibilă, cum îmi place mie să spun, și asta din perspectiva juriului. Când vezi oameni de valoare în juriu, când vezi că își propun nota la vedere și vor să fie transparenți, așa cum e firesc să fie într-un concurs, înseamnă că ne-am atins împreună scopul și că oamenii au ajuns la Medgidia tocmai pentru că s-a dus această veste că Festivalul Tinere Speranțe este organizat corect și în culise nu se fac jocuri cum s-a dus vestea să spunem”, a spus Florin Oprică.

El a mai spus că la Medgidia lucrurile se fac în mod transparent.

Nu vreau să jignesc vreun festival, Doamne-ferește, dar am crescut cu toții în România, de-a lungul celor 30 de ani am auzit că nu știu ce s-a făcut în culise. Noi am auzit că noi nu facem nimic în culise și că prin această intenție pozitivă de a avea nota la vedere, nu cred că pot să fii decât transparent, nu poți să fii decât deschis către cel care concurează și să spună la Medgidia juriul a fost corect, organizatorii la fel și am luat nota pe care o merit”, a precizat directorului festivalului.

El a afirmat că din juriu fac parte, printre alții, Monica Anghel și Aurelian Temișan.

Când spunem Monica Anghel, președintele juriului la Muzică Ușoară, când spunem Aurelian Temișan, când spunem Mihai Urzicană, când spunem Rodica Șerban și spunem și Vadim Iftime înseamnă că am ales cinci oameni pregătiți să facă posibilă această jurizare într-un mod profesionist și că nu există loc de interpretate. Juriul ne va încânta cu un recital înainte de festivitate. Festivatatea este în aceeași zi la Muzică Ușoară, în aceeași zi la Muzică Populară, nu lungim emoția concurenților și când vorbeam de membrii juriului am ales ca în fiecare an să avem alți membri în juriu pentru că pleiada artiștilor din România este atât de mare că ai de unde să alegi și că putem să venim în fiecare an cu alt juriu tocmai pentru a nu crea această impresie că s-au aranjat lucrurile în ghilimele”, a explicat Florin Oprică.

Oprică a menționat că la Medgidia lucrurile sunt deschise spre artă și spre  frumos.

Suntem bucuroși că noua ediție se întâmplă, am avut un an de pauză. Interes văd că există, și în sală vedem acest lucru, evenimentul este transmis în direct pe pagina Primăriei, milioane de oameni poate văd acest festival și nu doar oamenii din sală. Asta înseamnă că ne-am atins scopul și se duce firesc vestea că la Medgidia lucrurile sunt deschise spre artă, spre frumos, spre ce înseamnă spectacol”, a transmis directorul festivalului.

El a menționat că Festivalul de muzică ușoară și populară „Tinere Speranțe” este organizat cu sprijinul Primăriei Medgidia, Consiliului Local Medgidia, Casei de Cultură I.N. Roman, Garnizoanei Medgidia și Cercului Militar Medgidia.

Florin Oprică a anunțat și alte evenimente care vor fi organizate în perioada următoare la Medgidia.

În perioada următoare vor fi multe evenimente, tabară de pictură, festivalul Dapyx și Festivalul de Teatru Tanța și Costel. Sperăm să nu se întâmple nimic anul acesta din punct de vedere al pandemiei și să vedem că lucrurile merg spre bine. De aceea, în cele cinci luni care au rămas din acest an, ne propunem ca totul să se întâmple și să nu fim nevoiți să tăiem de pe listă ceva”, a spus Florin Oprică.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*