FOTO 50 de noi burse pentru elevii din Medgidia ce vor să studieze în Turcia

Delegatie profesori ai Universității din Çanakkale - Çanakkale Onsekiz Mart University si primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie

Săptămâna aceasta, în perioada 27 – 30 iunie 2017, municipiul Medgidia a fost gazda unei delegații de profesori universitari ai Universității din Çanakkale – Çanakkale Onsekiz Mart University. Fructuoasa colaborare dintre Primăria Municipiului Medgidia, Asociația Culturală ”Mehmet Nyazi” și Universitatea ”18 Martie” din Çanakkale, a adus beneficii elevilor din municipiu dornici să studieze în Turcia.

Timp de două zile elevii interesați au aflat de la cei 4 profesori universitari toate detaliile privitoare la oportunitatea de a studia la această prestigioasă universitate de stat, cu peste 50.000 de studenți din toată lumea.

Absolvenții Universității Onsekiz Mart primesc diplome bilingve recunoscute în toată lumea. Cursurile sunt accesibile atât vorbitorilor de limba turcă cât și elevilor dispuși să învețe această limbă, ea fiind predată în primul an de studiu.

Grație demersurilor întreprinse de către edilul municipiului, Valentin Vrabie și membrii Asociației Culturale ”Mehmet Nyazi”, începând cu anul universitar 2017-2018, 50 de tineri din Medgidia au posibilitatera de a primi decontul transportului, cazării, costului studiilor, alături de o considerabilă bursă de merit.

           ”Municipiul Medgidia este un veritabil exemplu de conviețuire interetnică. Suntem onorați de această oportunitate oferită elevilor români. Susținem aceste gen de proiecte educative și suntem deschiși către colaborări care să aducă beneficii tinerilor noștri” a declarat primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*