Fostul director al ABADL, George Papari, trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru luare de mită

Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL), George Papari, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit de procurori, se arată că în perioada februarie – aprilie 2016, inculpatul George Papari, în calitatea sa de director al ABADL, ar fi pretins de la un om de afaceri – martor în cauză, și ar fi acceptat promisiunea acestuia de a încheia un contract de asociere sau închiriere cu una dintre firmele unei persoane, prieten de-al inculpatului, demersul având ca scop câștigarea, de către aceasta din urmă, a unei licitații care privea închirierea unui sector de plajă.

În același context, Papari s-ar fi angajat față de martor ca, în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, să dispună constituirea unui nou sector de plajă, anterior utilizat de către ABADL ca și culoar pentru a asigura accesul utilajelor pe plajă, scoaterea la licitație și obținerea acestuia de către omul de afaceri.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Constanța.

În același dosar au mai fost cercetate alte trei persoane, dar față de acestea procurorii anticorupție au dispus clasarea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*