Fost ofițer din cadrul IPJ Constanța, trimis în judecată după ce și-a însușit 14 kg de bijuterii din aur din camera dovezilor

Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor
Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui fost ofițer de poliție în cadrul IPJ Constanța – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă calificată.

Potrivit DNA, Marius-Paul Constantinescu și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară și, în perioada septembrie – decembrie 2007, ar fi înlocuit o cantitate de 14,661 kg bijuterii (în valoare de 400.000 de euro potrivit estimării părții civile) ridicate în urma unei percheziții domiciliare, cu obiecte din metal comun, lemn, plastic sau alte materiale.

Înlocuirea bunurilor de valoare s-ar fi petrecut în contextul instrumentării de către fostul polițist de la Investigarea Fraudelor a unui dosar de contrabandă.

„Precizăm că bijuteriile respective ar fi fost înlocuite de inculpatul Constantinescu Marius-Paul în contextul în care, în perioada respectivă, s-au desfășurat mai multe activități de manipulare și expertizare a tuturor bijuteriilor (137,16 kg) ridicate în urma percheziției”, se precizează în rechizitoriul procurorilor anticorupție.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*