Forțele Navale Române sprijină Campania Națională de Vaccinare

Forțele Navale Române asigură personal și tehnică pentru funcționarea a trei call-center-uri suport, la Tulcea, Constanța și Brăila. FOTO SMFN

Forțele Navale Române continua să sprijine Campania Națională de Vaccinare împotriva COVID-19, prin organizarea și asigurarea bunei funcționări a trei Centre de vaccinare în Constanța, Mangalia și Babadag (județul Tulcea), precum și a trei Call-center-uri de suport, instalate în Constanța, Tulcea și Brăila.

„Până la momentul actual, în cadrul Centrelor de vaccinare organizate de Forțele Navale, au fost administrate peste 5.200 de doze de vaccin, din care 2.700 pentru personalul propriu al Ministerului Apărării Naționale, 1.500 pentru cadre militare în rezervă și în retragere, precum și 1.000 pentru persoane civile din afara MApN, care locuiesc în zona de responsabilitatea a Forțelor Navale. Media zilnică a dozelor utilizate este de 90 de unități, care, în conformitate cu Strategia Națională de Vaccinare, sunt distribuite pe două fluxuri de vaccinare, atât pentru angajații MApN, cât și pentru populația civilă”, au transmis reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale (SMFN).

Militarii Forțelor Navale Române care încadrează cele trei Call-center-uri, asigurând sprijinul populației civile privind vaccinarea, telefonic sau prin e-mail, în intervalul orar 08.00-22.00, preiau, pe durata timpului de lucru, în medie, aproximativ 800 de apeluri telefonice și email-uri, pentru consilierea cetățenilor români și străini de pe teritoriul României, cu privire la modalitatea de programare la vaccinare și metodologia de imunizarea împotriva COVID-19.

În plus față de toate aceste activități, Componenta Operațională Navală asigură, 24 de ore din 24, o celulă de răspuns pentru situații de urgență, alcătuită din militari care coordonează implementarea ordinelor primite de la eșaloanele superioare.

De menționat este faptul că, încă de la începutul pandemiei, militarii Forțelor Navale au executat instalarea Spitalului Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT), de pe Stadionul Portul din Constanța, și au asigurat sprijinul logistic și cu personal pentru această nouă unitate spitalicească.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*