Forțele Navale intervin în Marea Neagră după ce o navă de pescuit a anunțat prezența în trauler a unui obiect asemănător unei mine marine

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (274). FOTO SMFN

Forțele Navale intervin în Marea Neagră după ce o navă de pescuit a anunțat prezența în trauler a unui obiect asemănător unei mine marine.

Nava de pescuit „Flamingo 4”, care desfășura activități specifice la o distanță de aproximativ 8 mile marine travers de Capu Midia, a raportat joi, 13 aprilie 2023, prezența unui obiect asemănător cu o mină marină în trauler. Conform procedurilor specifice, după primirea solicitării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat intervenția cu puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), cu o grupă de scafandri EOD ambarcată la bord.

Nava a ieșit din portul militar Constanța în jurul orei 14.00, echipajul fiind pregătit să intervină pentru neutralizarea obiectului raportat

Aceasta este cea de-a șasea intervenție a Forțelor Navale Române pentru neutralizarea unei mine marine. De la începutul războiului din Ucaina până în prezent, au fost confirmate și distruse, 68 de mine marine, în bazinul vestic al Mării Negre, 1 de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia și 51 de Ucraina.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*