Flagrant al polițiștilor și jandarmilor într-un caz de înșelăciune prin metoda “Accidentul”

Polițiștii au reușit să îl prindă pe suspect. FOTO Cătălin Schipor

Un individ trimis să ridice o sumă de bani de la o persoana ce fusese sunată și îmbrobodită prin metoda “Accidentul” a avut parte de o surpriză: oamenii legii care fuseseră anunțate de victimă îl așteptau.

În seara de 23 februarie, în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au fost sesizați de către o femeie, din municipiul Constanța. Aceasta le-a spus că soțul său, de 64 de ani, a fost sunat de un bărbat și l-a informat că fiica sa a fost implicată într-un accident de circulație, solicitându-i suma de 15.000 de euro pentru soluționarea cazului.

Realizând că soțul său a fost victimia unei tentative de înșelăciune, femeia a sesizat polițiștii, care s-au deplasat în scurt timp la fața locului, reușind astfel să-l rețină pe bărbatul în cauză, în vârstă de 31 de ani, în momentul în care îi solicita persoanei vătămate suma de 2.000 de euro. În activitate a fost angrenat și un jandarm din cadrul GMJ Constanța.

Recomandările polițiștilor:

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*