Firmă din Râmnicu Vâlcea, amendată de comisarii de mediu constănțeni pentru export de deșeuri neconforme

Amenzi pentru transfer deseuri la punctele de trecere a frontierei. FOTO Garda de Mediu Constanța

O societate comercială din Râmnicu Vâlcea a fost amendată de comisarii de mediu constănțeni, cu 90.000 de lei, pentru export de deșeuri neconforme.

Astfel, potrivit Gărzii Naţionale de Mediu Constanța, în urma controalelor efectuate în ultima săptămâna privind transferul deșeurilor în punctele de trecere a frontierei din incinta Portului Constanța, comisarii nu au permis exportul a trei containere cu deșeuri de ambalaj plastic, întrucât formularele Anexa VII nu erau completate conform prevederilor HG 788/2007 și/ sau deșeurile care făceau obiectul exportului erau amestecate cu alte tipuri de deșeuri.

Societatea care a organizat transferul deșeurilor, o firma din Râmnicu Vâlcea, a primit două sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 90.000 de lei, și s-a dispus măsura returnării încărcăturii la punctul de expediție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*