Fetița femeii găsită moartă în Năvodari a fost plasată la un asistent maternal

Femeie găsită moartă în locuința sa la Năvodari. FOTO IPJ Constanța

Fetița în vârstă de trei a femeii care a fost găsită moartă în urmă cu două zile într-o locuință din Năvodari a fost plasată la un asistent maternal. Decizia a fost luată de Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța din cauza situației juridice neclare, fetița nefiind declarată de tatăl biologic.

Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a anunțat vineri că a decis ca măsură de protecţie plasarea fetiţei la un asistent maternal profesionist până la clarificarea situaţiei.

“În tot acest timp, tatăl biologic va putea vizita minora şi va primi tot sprijinul DGASPC Constanţa pentru rezolvarea situaţiei. Menţionăm că minora nu este declarată de tatăl biologic, fapt pentru care acesta se va adresa Instanţei pentru a-şi declara copilul”, au precizat reprezentanții DGASPC.

Polițiștii au spus femeia din Năvodari a murit în urma unui infarct. Decesul a survenit cu maxim 24 ore înainte ca trupul ei să fie descoperit.

Autoritățile au fost alertate miercuri seara la Năvodari, după ce o femeie nu mai fusese văzută de vecini de câteva zile. Mai mult, aceștia auzeau plânsul unui copil care venea din locuința respectivă.

Echipele de intervenție au spart ușa, cadrele medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță au pătruns în interior și au găsit moartă o femeie în vârstă de 43 de ani. Aceasta se afla în baie. În locuință a mai fost descoperit un copil în vârstă de aproximativ trei ani, teafăr. El a rămas în grija cadrelor medicale până la sosirea reprezentanților Direcției pentru Protecția Copilului.

Polițiștii s-au deplasat de asemenea la fața locului și au început cercetările în acest caz. Femeia locuia doar cu fetița ei în vârstă de trei ani, concubinul femeii și fiul cel mare fiind plecați la muncă în străinătate. Femeia nu avea un loc de muncă. Pe trupul victimei anchetatorii nu au găsit urme de violență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*