Festivitate de absolvire la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

Festivitate de absolvire la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. FOTO: SMFN

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” organizează vineri, 28 iulie, începând cu ora 10.30, pe platoul din incinta unității, festivitatea de absolvire și de acordare a primului grad militar absolvenților Promoției 2023, denumită onorific „General Constantin Christescu – 100”.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), în cadrul ceremoniei, 88 de absolvenți, școlarizați pentru Forțele Navale Române, vor primi gradul de maistru militar clasa a V-a, patru absolvenți, școlarizați pentru Serviciul de Telecomunicații Speciale, vor fi primi gradul de maistru militar clasa a IV-a, 13 absolvenți, școlarizați pentru Poliția de Frontieră, vor primi gradul de agent de poliție, iar opt absolvenți, școlarizați pentru Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, vor primi gradul de maistru militar clasa a IV-a. Cei 113 absolvenți primesc repartiție în unități militare din Forțele Navale Române, Ministerul Afacerilor Interne și din Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Șeful promoției de anul acesta, maistru militar clasa a V-a Silviu Păun, are 28 de ani, este din Cobadin, județul Constanța și a urmat cursurile specialității Radiolocație navală. Anterior absolvirii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, M.m. V Silviu Păun a urmat cursurile Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole, la Universitatea „Ovidius” din Constanța, fiind licențiat și având diploma de masterat în specializarea Ecologie și protecția mediului. A activat, timp de patru ani, ca inspector de siguranță și sănătate în muncă în cadrul Primăriei Cobadin, înainte de a susține examenul de admitere la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, în anul 2021.

Pe durata cât a fost elev al școlii, M.m. V Silviu Păun s-a remarcat, constant, prin rezultate deosebite, fapt care prefigura reușita obținerii titlului de șef al promoției. Mai departe, M.m. V Silviu Păun a optat pentru o funcție la bordul fregatei „Regina Maria”, unde își dorește să aducă valoare echipei prin cunoștințele acumulate și să se perfecționeze, ca maistru militar de marină, alături de unul dintre echipajele de elită ale Forțelor Navale Române.

La festivitate, vor fi prezenți Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, reprezentanți ai Statului Major al Apărării, conducerii Gărzii de Coastă, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Serviciului de Telecomunicații Speciale, comandanți de unități și mari unități, precum și familiile și prietenii absolvenților.

Fondată în anul 1897, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale este o instituție de învățământ militar postliceal, subordonată Statului Major al Forțelor Navale, a cărei misiune de bază este formarea, specializarea și perfecționarea tehnicienilor de Marină, în vederea exploatării, întreținerii și reparării tehnicii și armamentului de la bordul navelor de luptă. Cu o durată a studiilor de doi ani, școala mai are ca obiectiv formarea absolvenților săi ca lideri ai structurilor de la baza carierei militare: echipă, grupă, echipaj.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*