Festivalul Peștelui și al Fructelor de Mare – primul mare eveniment al sezonului estival – are loc la Mamaia

Mâncare de Pește. FOTO taste.com.au
Mâncare de Pește. FOTO taste.com.au

Preparatele din pește și fructe de mare intră în competiție, marți, 17 mai. Restaurantul Dorna Mamaia găzduiește un eveniment care se adresează bucătarilor și care urmărește să găsească cele mai interesante preparate de acest fel.

Maeștrii Artei Culinare Petrișor Tănase, Robert Voicu și Gheorghe Hanes sunt cei care vor decide care este cel mai bun preparat, iar publicul larg va avea ocazia să deguste rețete tradiționale pescărești, specialități cu fructe de mare și vinuri pe măsură. Participanții intră în concurs cu mai multe feluri de mâncare: borș de pește românesc, pește la grătar, creveți, calamari sau caracatiță.

“Festivalul Pestelui si al Fructelor de Mare face parte din calendarul de evenimente al statiunii Mamaia, pe care Asociatia Litoral – Delta Dunarii l-a pregatit pentru sezonul estival 2016. Ne propunem ca festivalul sa devina o traditie pentru Mamaia, in care incurajam si invitam toti agentii economici atat din Constanta cat si din statiunile de pe litoralul romanesc si Delta Dunarii. Astfel, reusim sa evidentiem si sa promovam gastronomia locala de peste si fructe de mare, sa ne mandrim cu preparate si retete fara concurenta si sa oferim Marele Trofeu. Sunt sigura ca va fi o jurizare dificila, avand in vedere ca toti ne vor surprinde placut si nu vor dezamagi la capitolul degustare” a declarat Corina Martin, Presedinte Asociatia Litoral – Delta Dunarii.

“Aceasta competitie este organizata pentru a promova pestele si fructele de mare ca si materie prima importanta si sanatoasa, indicate a se consuma cat mai des.
Festivalul va reusi sa uneasca atat bucatari specializati in domeniu cat si pe cei care vor sa isi dezvolte abilitatile si notiunile in domeniu. Cadrul va fi unul ideal pentru schimbul de experienta intre bucatari, de retete noi care ii pot pregati pentru urmatoarele competii culinare, olimpiade de gastronomie.
Multumesc asociatiilor care s-au unit in vederea organizarii acestui eveniment, fara sprijinul carora nu ar fi fost posibila aceasta competitie si care au o dorinta comuna, de a promova gastronomia locala” spune Gheorghe Hanes, Maestru Arta Culinară.

Iată și programul evenimentului de pe 17 mai:

10:00 – 12:00 – Organizare si instalare participanti

12:00 – Jurizare si Desemnare Castigatori

12:00 – 18:00 – Degustarea preparatelor pentru public si presa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*