“Festivalul Peștelui Durabil” aduce cei mai buni bucătari la Mamaia, în luna mai. Din program nu lipsesc degustările pentru turiști

Festivalul Peștelui Durabil vina la Mamaia
Festivalul Peștelui Durabil vina la Mamaia

După ce trece nebunia mini-vacanței de 1 Mai, Mamaia se transformă într-o Cherhana. Cele mai bune rețete pe bază de pește și fructe de mare vor fi preparate de chefi cu experiență internațională, dar și de pescarii care vor să-și depășească statutul.

Festivalul Peștelui Durabil Românesc are loc pe 6 și 7 mai la Hotelul Victoria din Mamaia. Acest proiect a pornit de la ideea că peștele trebuie să crească în mediul lui natural pentru a fi mai sănătos și mai gustos. Aflat la a doua ediție, Festivalul va cuprinde, în prima zi, un Seminar culinar, o Expoziție de Artă Culinară, demonstrații de gastronomie românească și sesiuni de degustări.

Rețetele de pește pregătite pentru degustări
Rețetele de pește pregătite pentru degustări

Pe 7 Mai organizatorii au pregătit o competiție culinară profesională, Live Cooking Show cu echipa Masters of Flames, prezentări de vinuri românești și, la final, ceremonia de premiere a concurenților.

Programul competiție este compus din mai multe categorii: bufet rece festiv, Aperitiv sau Finger Food rece, meniu tradițional, meniu alternativ de pește și Live cooking Show.

În cadrul evenimentului va exista o cherhana tradiţională românescă. Cherhanaua va fi construită la fața locului sub formă de şură din lemn pentru pregătirea alimentelor, suport tip poartă pentru 6 ceaune din fontă legate cu lanţuri de fierărie și toată gama de ustensile arhaice necesare bucătăriei.Turiștii vor putea să deguste ciorbe de pește, borș de pește lipovenesc, zacuscă din pește, saramură din crap, mămăligă cu brânză și jumări de rață. Publicul spectator are de unde să aleagă pentru că se vor găti aproape o mie de porţii.

Dacă ești bucătar încă te mai poți înscrie în competiție!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*