Apele Române inițiază o consultare publică pentru amenajarea plajelor din stațiunea Mamaia

Atât constănțenii, cât și turiștii care vin în stațiunea Mamaia, sunt invitați să participe până pe 10 iunie la completarea unor chestionare ce fac parte dintr-un amplu proces de consultare publică cu cetățenii. Acesta are în vederea organizarea, de către Administrația Națională „Apele Române” în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, a unui concurs internațional de soluții pentru viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia.

Potrivit ANAR, în cadrul acestui proces, pe lângă demersul curent, vor avea loc și mese rotunde cu actorii locali, menite să alinieze direcțiile temei de proiectare cu nevoile viitorilor utilizatori.

„Administrația Națională Apele Române subliniază cu acest prilej faptul că etapa consultărilor publice este un pas esențial în definirea nevoilor viitorului proiect. Stimularea în acest mod a dezbaterii publice încă din prima fază a dezvoltării proiectului rafinează identificarea nevoilor viitorilor utilizatori și crește șansele ca soluția aleasă să răspundă în mod creativ și realist la nevoile comunității”, au precizat reprezentanții instituției.

Ca primă etapă în procesul de consultare publică, atât constănțenii, cât și turiștii, sunt invitați să participe la completarea a câte unui chestionar electronic dedicat. Aceste chestionare își propun să răspundă unor întrebări generale cu privire la felul în care acest nou proiect de amploare ar putea deservi atât locuitorii, cât și utilizatorii de sezon înainte de a se intra în detaliile tehnice ale proiectării sale. Întrebările chestionarelor urmăresc să contureze profilul viitoarei amenajări a plajelor din Mamaia, de la dotările pe care acestea ar trebui să le aibă – zone de relaxare, spații pentru copii, porțiuni de vegetație, spații pentru activități nautice, unități de alimentație publică etc, la importanța pe care o are plaja în viața localnicilor și a turiștilor.

Deoarece se bazează exclusiv pe calitatea soluțiilor propuse, concursurile au rezultate cu valoare ridicată pentru utilizatori, crescând calitatea generală a spațiului public și a fondului construit. Atribuirea contractelor publice prin concurs de soluții este modalitatea cea mai sigură de inițiere și derulare a proiectelor ample de infrastructură și amenajare a spațiului public.

Chestionarul dedicat localnicilor poate fi completat online la link-ul: https://forms.gle/dFLgCoerkmd5JQh88;

Chestionarul dedicat turiștilor poate fi completat online la link-ul: https://forms.gle/68tiWP6DYQ3ppva37.

Detalii despre viitoarea amenajare a Litoralului Mamaia și despre următoarele etape ale proiectului veți găsi aici: https://oar.archi/concursuri/oar/litoral-mamaia-a-n-apele-romane/.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*