Ferenc Fodor este noul campion național al României în rally raid

Ferenc Fodor este noul campion național al României în rally raid. FOTO: 4V Motorsport

După trei zile intense, aproape 500 de kilometri parcurși, adrenalină și multe evenimente neprevăzute numele câștigătorilor ediției din acest an a Campionatului Național de Rally Raid au fost stabilite în acest weekend la Constanța.

Evenimentul „4V Rally Raid România“, care a coincis cu etapa a patra a Campionatului Național de Rally Raid, a debutat în orașul de la malul mării vineri dimineață, când a fost deschisă oficial sesiunea de înscrieri și au început inspecțiile tehnice.

Din acel moment, constănțeni de toate vârstele, pasionați de sporturile cu motor sau nu, au vizitat parcul auto special amenajat la intrarea în stațiunea Mamaia și au putut vedea de aproape vehiculele și motocicletele cu care cei aproape 70 de concurenți s-au întrecut pentru primele locurile ale clasamentelor. De asemenea, ei au putut discuta direct cu piloții și co-piloții acestora și au putut afla mai multe despre rally raid.

Ziua s-a încheiat în parcarea de lângă plaja Modern, acolo unde sportivii și-au arătat îndemânarea în cadrul unei sesiuni Prolog, iar constănțenii prezenți pe faleză le-au fost spectatori.

Sâmbătă, la primele ore ale dimineții, cu toții au plecat din Constanța în prima sesiune a „4V Rally Raid România“, care s-a desfășurat pe ruta Corbu-Nazarcea. Cursa n-a fost lipsită de evenimente, cel mai mult având de suferit chiar campionii în exercițiu, Călin Cămărășan și Bogdan Luha, de la clasa SSV. Aceștia au întâmpinat probleme tehnice pe traseu și au fost nevoiți să abandoneze la jumătatea cursei, pierzând astfel lupta pentru apărarea titlului.

Duminică, cum trofeul de campion național la general era deja acontat de Ferenc Fodor, de la clasa moto, cea mai mare luptă s-a dus pentru câștigarea evenimentului „4V Rally Raid România“. Așa cum era de așteptat, pe ruta Nazarcea-Corbu, prima șansă a avut-o echipajul polonez format din Tomasz Bialkowski și Darek Baskiewicz, campioni europeni cu numeroase participări în întrecerile internaționale de SSV de prestigiu. Însă, o altă problemă tehnică le-a stricat și acestora planurile, astfel că primul clasat a fost desemnat Ferenc Fodor, care și-a trecut în cont și trofeul de etapă al clasamentului general.

Pe lângă multe momente memorabile, etapa de la Constanța a oferit și o dovadă de solidaritate ridicată, care a demonstrat încă o dată legăturile strânse care există între practicanții de rally raid. În ciuda rivalității de pe traseu, campioni Poloniei la clasa SSV, Tomasz Bialkowski și Darek Baskiewicz, au fost ajutați să treacă linia de sosire chiar de către campionii României la clasa SSV, Călin Cămărășan și Bogdan Luha. Aceștia din urmă i-au tractat pe adversarii lor până la finish și au sărbătorit împreună încheierea cursei cu succes.

La fel ca și la evenimentele anterioare organizate de către Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, un accent deosebit a fost pus pe siguranța concurenților și a celorlalți participanți. Astfel, cu ajutorul reprezentanților autorităților locale, al ISU Dobrogea, al Poliției Române și al celorlalte structuri implicate, sănătatea și integritatea corporală s-a aflat întotdeauna pe primul loc a participanților, astfel încât nimeni să nu aibă de suferit. De asemenea, întrecerea a putut fi urmărită în permanență pe site-ul competiției și în mediile de socializare online, prin intermediul fotografiilor și al transmisiunilor video în direct, toate realizate la cele mai înalte standarde.

Proiectul „4V Rally Raid România“ este organizat de către Asociația Club Sportiv 4V Motorsport și este finanțat de către Primăria Municipiului Constanța din fonduri nerambursabile. Valoarea totală a proiectului este de 222.100 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*