Federația Română de Yachting și-a ales noua conducere pentru un mandat de patru ani

Ionuț Pițirigă, președintele Federației Române de Yachting
Ionuț Pițirigă, președintele Federației Române de Yachting

Adunarea Generală a Federației Române de Yachting l-a ales sâmbătă, 25 februarie a.c., cu unanimitate de voturi, pe Ionuț Pițirigă în funcția de președinte al acestui for, pentru un mandat de patru ani. Pentru funcțiile de vicepreședinte au fost aleși Cătălin Luchian și Alexandru Micu.

Ionuț Pițirigă este sportiv legitimat din anul 1992 la Clubul Sportiv Sportul Studențesc și are un palmares bogat în activitatea competițională de yachting.

”Odată cu onoarea ce mi s-a făcut prin alegerea în funcția de președinte al Federației Române de Yachting, mi-au fost transferate și responsabilitățile aferente funcției privind dezvoltarea acestei ramuri sportive la nivel național și îmbunătățirea reprezentării ei la nivel internațional”, declară proaspătul președinte al FRY. ”Cred că prin coagularea voinței oamenilor pasionați de acest sport vom reuși să mobilizăm resursele necesare pentru creșterea numărului de sportivi legitimați și, totodată, cred că vom reuși să deschidem yachtingul către publicul larg. Ne propunem să facem acest lucru atât prin atragerea oamenilor către cluburi în vederea practicării acestui sport la nivel recreativ, cât și prin aducerea celor interesați către școlile de yachting”, afirmă Ionuț Pițirigă. ”Profesionalismul și experiența colegilor din Consiliul Federal îmi dau încredere că vom atinge aceste obiective. De asemenea, cred vom putea crește participarea sportivilor români în competițiile naționale și internaționale, având ca obiectiv final calificarea la Jocurile Olimpice”, susține președintele FRY.

Unul dintre cei doi vicepreședinți nou aleși, Cătălin Luchian, este unul dintre seniorii de renume ai yachtingului românesc. Fost sportiv de performanță la Clubul Nautic Universitar, Cătălin Luchian a fost primul campion balcanic la clasa Finn și membru al lotului olimpic al României care a participat în anul 1980 la Jocurile Olimpice de la Moscova.

Alexandru Micu, cadru didactic al Universităţii Maritime din Constanţa a devenit singurul instructor din România recunoscut internaţional pentru formarea şi coordonarea specialiştilor din domeniul yachtingului. Apreciat drept unul dintre cei mai prestigioși antrenori de yachting din România, Alexandru Micu este doctor în științe al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București, având un master în domeniul managamentului și organizării bazelor sportive. Deține titlul de ”Maestru al sportului”, fiind decorat cu Medalia ”Meritul Sportiv” clasa a II-a.

Adunarea Generală a FRY a ales, sâmbătă, și noul Consiliu Federal, organismul care conduce activitatea Federației în perioada dintre două Adunări Generale. Consiliul Federal este compus din președinte, cei doi vicepreședinți și opt membri. Conform rezultatului alegerilor, membri în Consiliul Federal sunt: Radu Zitti – preşedintele Asociaţiei Române a Clasei Laser și președinte al Clubului Sportiv Sailing Academy, Liviu Doară – antrenor la secția de yachting a Clubului Sportiv Sportul Studențesc, Cosmin Andronic – președintele Asociației Yacht Club Sportiv Seanergya, Cezara Dragomir – multiplă campioană națională, Cristian Patache – președintele Clubului Sportiv Electrica Constanța, Iulia Fulicea – multiplă campioană națională și balcanică, Dumitru Micu – profesor și antrenor de yachting și Ciprian Onose – sportiv la Yacht Club București. În funcția de preşedinte al comisiei de Apel-Litigii a Federaţiei Române de Yachting a fost reînvestită Daniela Mîndruţă, de profesie avocat.

Adunarea Generală a FRY a mai aprobat, sâmbătă, Rapoartele de activitate, financiar și al cenzorului FRY pentru anul 2016, descărcând astfel de sarcini Consiliul Federal din 2016. De asemenea, pentru îmbunătățirea și adaptarea Statutului actual al FRY la noile cerințe și nevoi, a fost decisă mandatarea Consiliului Federal de a nominaliza o comisie pentru revizuirea Statului. Alte două structuri sportive afiliate provizoriu la Federație – Asociaţia Club Sportiv Navigator Yacht Club și Asociaţia Yacht Club Sportiv Seanergya – au căpătat, prin votul Adunării Generale, statutul de membru afiliat definitiv, întregind astfel numărul membrilor afiliați definitiv la FRY la 28 de asociații.

Întrunit în prima ședință statutară după Adunarea Generală, Consiliul Federal a aprobat componența Comisiei care va lucra la noul Statut al Federației. Totodată, noul președinte al FRY, Ionuț Pițirigă, l-a reconfirmat pe Liviu Doară în funcția de Antrenor Federal, în baza Statutului și nominalizării Consiliului Federal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*