Fără pelerinaj, pe 30 noiembrie, la Mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei”. Tribunalul Constanța a respins contestația Arhiepiscopiei Tomisului

Pelerinaj și slujbă la peștera Sfântului Andrei. FOTO Adrian Boioglu

Tribunalul Constanța a respins, miercuri, contestația formulată de Arhiepiscopia Tomisului împotriva deciziei a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgență Constanţa, prin care au fost interzise pelerinajele religioase pentru persoanele din altă localitate decât cea în care are loc evenimentul, ca neîntemeiată. Decizia instanței nu este definitivă.

Arhiepiscopia Tomisului a depus la Tribunalul Constanţa o cerere de anulare a unei decizii luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgență Constanţa, prin care au fost interzise pelerinajele religioase pentru persoanele din altă localitate decât cea în care are loc evenimentul, considerând că măsura respectivă este una neconstituțională.

Instanța a analizat cazul, iar miercuri a respins, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parțială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgență Constanţa nr. 72 din 10 noiembrie. Decizia magistraților nu este definitivă, având drept de recurs în termen de cinci zile de la comunicare.

Contestația depusă de Arhiepiscopia Tomisului a fost făcută în legătură cu manifestările religioase ce urmează să aibă loc pe 30 noiembrie, la Mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din Ion Corvin, care, astfel, nu ar mai putea beneficia de aportul unor invitați de marcă și a mii de pelerini. Anual, aproximativ 10.000 de persoane obișnuiau să asiste la aceste manifestări.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*