Fără evenimente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului electoral, până la această oră, în județul Constanța

Purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu. FOTO captura video

De la deschiderea secțiilor de vot, nu s-au înregistrat incidente deosebite de ordine publică care să afecteze desfășurarea procesului electoral. Au fost semnalate, totuși, 11 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral, dintre care cinci nu s-au confirmat.

Astfel, de la începerea procesului electoral, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, una în valoare de 4.500 de lei, una în valoare de 1.000 de lei și un avertisment. De asemenea, au fost sesizate și două fapte de natură penală.

Polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că, la secția de votare din satul Moșneni se află un bărbat care ar îndemna diferite persoane să voteze cu un anumit partid politic. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cele sesizate nu se confirmă, apelantul fiind sancționat, conform O.U.G. 34/2008, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Toate sesizările de incidente electorale au fost și vor fi verificate cu celeritate și echidistanță. Structurile Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*