Familiile nevoiașe din Dobrogea primesc GRATUIT găini ouătoare

Găini ouătoare pentru familiile din Dobrogea
Găini ouătoare pentru familiile din Dobrogea

O idee inedită ajută familiile din Dobrogea să își facă un trai mai bun. 600 de găini ouătoare şi 600 kg de furaj vitaminizat au fost oferite din partea companiei DB Schenker Logisctics Romania, ca dar pentru sărbătorile pascale, unui număr de 12 familii nevoiaşe din judeţul Constanţa.

Pentru al doilea an consecutiv, compania DB Schenker Logistics Romania ofera sprijin familiilor din mediul rural, prin intermediul proiectului de responsabilitate socială „Găini ouătoare pentru familii nevoiaşe”, implementat de Asociaţia Civicum Voluntaris.

Dacă anul trecut au primit sprijin două familii din satul Mereni, acum au fost selectate cinci familii din satul Ţepeş Vodă, trei din Siliştea şi patru din Tortoman, familii cu posibilităţi reduse şi cu mulţi copii care merg la şcoală şi au nevoie de hrană sănătoasă. Fiecare familie a primit 50 de găini şi 50 kg de furaj achiziţionate la preţ de producător, de la SC Avicola Lumina SA.

Datorită acestui proiect sponsorizat de DB Schenker Logistics Romania, 35 de copii vor mânca de Paşte ouă proaspete, de ţară, din gospodăria proprie, iar părinţii acestora vor valorifica ajutorul oferit, prin sporirea numărului de găini şi comercializarea ouălelor.

Donaţia de găini şi furaj a fost foarte bine primită de către membrii familiilor selectate, oamenii considerându-l un sprijin neaşteptat, care le va îmbunătăţi viaţa.

Adrian N. din satul Ţepeş Vodă, tată singur cu trei copii minori şi unul dintre beneficiarii proiectului, a mulţumit asociaţiei şi finaţatorului pentru darul special pe care i l-au făcut şi a promis că va îngriji cu responsabilitate găinile fiindcă reprezintă o sursă de hrană pentru copiii săi şi un ajutor ca aceştia să-şi continue educaţia.

1 din 8 copii din mediul rural se culcă flămând, după cum relevă un studiu realizat de World Vision România şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Regiunea Dobrogei face parte din « top 5 al celor mai sărace regiuni europene », fiind o zonă în care peste 53% dintre locuitori sunt expuşi riscului de sărăcie.

„În acest context, sunt foarte utile proiectele care oferă familiilor posibilitatea de a-şi hrăni singure copiii, de a obţine o sursă de venit pe timp îndelungat şi chiar de a avea o mică afacere. Donaţiile de animale, de solarii, pomi fructiferi, seminţe de legume şi cursurile de profil sunt unelte pe care oamenii le pot folosi pentru a-şi uşura viaţa şi a trăi decent”, a declarat Isabela Ştefan-Iorga, coordonatorul proiectului „Găini ouătoare pentru familii nevoiaşe”, Asociaţia Civicum Voluntaris.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*