VIDEO Explozie urmată de incendiu la rafinăria Petromidia din Năvodari. Numărul victimelor ar fi crescut la șase: o persoană este dată dispărută UPDATE

Explozie urmată de incendiu la rafinăria Petromidia din Năvodari

O explozie urmată de un incendiu au avut loc vineri, 2 iulie, la rafinăria Petromidia din Năvodari și, potrivit primelor informații, două persoane ar fi rănite.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, pentru gestionarea incidentului, la fața locului au fost trimise opt autospeciale de stingere, două ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă, plus alte cinci autospeciale ale Serviciului de Ambulanță.

Din informațiile primite până la acest moment, două persoane ar fi rănite, una dintre victime cu arsuri de căi aeriene și pe aproximativ 45 la sută din suprafața corporală.

Misiunea pompierilor constănțeni este în desfășurare.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Totodată, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflate în proximitate a fost transmis mesaj Ro-Alert.

UPDATE

Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forțe suplimentare de la inspectoratele pentru situații de urgență din Călărași, Ialomița, Tulcea și Brăila, respectiv câte două autospeciale de stingere, iar de la ISU Brăila și un autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere.

UPDATE 2

Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, iar în acest moment, salvatorii acționează pentru închiderea robinetelor și întreruperea alimentării cu combustibil.

Până la acest moment, sunt raportate trei victime, dintre care două cu arsuri. În zonă a fost trimis și un elicopter SMURD.

UPDATE 3

Cele trei victime au fost transportate la UPU Constanța. Una dintre acestea, cu arsuri de aproximativ 45 la sută din suprafața corporală, a fost transportată cu elicopterul SMURD.

UPDATE 4

Reprezentanții rafinăriei Petromidia au oferit un punct de vedere în cadrul unui comunicat de presă:

„În cursul acestei zile a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalației de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranţă. În acest moment, echipele de intervenție acţionează pentru controlul și stingerea incendiului.

Mulțumim autorităților pentru profesionalismul și promptitudinea cu care au reacționat la acest incident. Vom revenim cu mai multe detalii, în cel mai scurt timp”, a transmis echipa de comunicare a Grupului KMG International.

UPDATE 5

Numărul victimelor de la rafinăria Petromidia ar fi ajuns la șase, conform ultimelor informații prezentate de ISU Constanța: dintre care, una cu arsuri pe 45 din suprafața corpului, transportată cu elicopterul SMURD la spital, una cu arsuri la nivelul feței, transportată la spital, una cu traumatism membru inferior, una cu traumatism lombar, transportată la spital, una cu arsuri minore și o persoană dispărută.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*