Exercițiul multinațional „Breeze 22”, la final. Marinarii militari români s-au întors acasă

Exercițiul multinațional „Breeze 22”, la final. Marinarii militari români s-au întors acasă. FOTO SMFN

Trei nave militare românești și aproximativ 300 de marinari au participat, timp de două săptămâni, în perioada 14 – 25 iulie, la Exercițiul multinațional „Breeze 22”, organizat și condus de Forțele Navale ale Bulgariei, care s-a desfășurat în apele teritoriale ale Bulgariei, în apele internaționale ale Mării Negre și în portul Burgas.

La ediția din acest an a exercițiului „Breeze 22”, militarii de pe fregata „Regele Ferdinand”, dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” şi nava purtătoare de rachete „Zborul” au desfășurat împreună cu capabilități navale și aeriene, precum și cu ofițeri de stat major din Albania, Belgia, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, Turcia și Statele Unite ale Americii numeroase secvențe de instruire întrunită, conform unor scenarii de luptă în diferite medii de acțiune la standarde NATO, inclusiv împotriva amenințărilor hibride, pentru a întări capacitatea de apărare a graniței estice a NATO. Scenariul fictiv al exercițiului „Breeze 2022” a fost unul adaptat la noile provocări geostrategice și prevede răspunsul unei forțe multinaționale la o criză geopolitică apărută în regiune.

În cadrul exercițiului, au fost executate scenarii fictive pentru ducerea acțiunilor în cele trei medii de luptă navale, militarii români acționând conform misiunilor primite prin punerea în aplicare a procedurilor standarde NATO.

„Executarea serialelor specifice exercițiului, precum și a celor destinate verificării nivelului de pregătire al echipajului a avut ca scop antrenarea reacției imediate într-un mod unitar cu partenerii NATO, fapt care a dus la creșterea nivelului de instruire al echipajului fregatei „Regele Ferdinand” în cadrul operațiunilor multinaționale de menținerea securității în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române din Marea Neagră”, a precizat comandantul fregatei F221, comandor George-Victor Durea.

Fregata „Regele Ferdinand” a condus pe parcursul „Breeze 22” toate serialele de apărare antiaeriană pentru două grupuri tactice navale, demonstrând abilitățile militarilor de la bord în conducerea și coordonarea atacurilor asupra țintelor aeriene simulate de două SUHOI 25 din subordinea Forțelor Aeriene Bulgare.

Navele au revenit, luni, 25 iulie, în portul Constanța, respectiv Mangalia, raportând „Misiune îndeplinită!” Participarea navelor militare românești la exercițiile organizate de partenerii din Alianța Nord-Atlantică a devenit constantă în ultimii ani, ca parte a contribuției Forțelor Navale Române la creșterea stabilității în zona de responsabilitate din vestul Mării Negre.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*