Exercițiu de amploare în Marea Neagră. Avioanele și aeronavele NATO vin la aplicație cu muniție de război

Fregata "Regele Ferdinand". FOTO navy.ro
Fregata "Regele Ferdinand". FOTO navy.ro

Peste 700 de militari din România, Marea Britanie şi Statele Unite desfăşoară, în perioada 12-15 mai, în apele teritoriale ale României, un amplu exerciţiu de antrenament.

Fregata „Regele Ferdinand”, Dragoarele Maritime „Lt. Dimitrie Nicolescu” şi „Lupu Dinescu”, împreună cu distrugătorul american USS „Oscar Austin”, vor executa proceduri de luptă antisubmarin şi de luptă împotriva ameninţărilor de la suprafaţă. De asemenea, sunt programate şi exerciţii de luptă antiaeriană, iar simularea inamicului aerian va fi asigurată de două aeronave MIG21 LanceR ale Forţelor Aeriene Române şi de două avioane de vânătoare Typhoon din partea Forţelor Aeriene Britanice.

Exerciţiile au ca scop creşterea nivelului de instruire a echipajelor navelor participante şi consolidarea interoperabilităţii între ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice, care participă la aplicaţie, precum şi între categoriile de forţe participante.

USS „Oscar Austin”, distrugător din clasa Arleigh Burke, este dotat cu lansatoare de rachete de croazieră Tomahawk cu rază lungă de acţiune şi cu sisteme de artilerie navală şi de lansare torpile antisubmarin, care îi permit nimicirea adversarurlui pe o rază de peste 1.000 de kilometri. Distrugătorul american a acostat în Portul Constanţa, astăzi, 11 mai, pentru o escală de o zi, iar echipajul său are programate vizite oficiale la Comandamentul Flotei şi la diverse instituţii publice locale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*